Aktualni gradonačelnik

HDZ-ov Damir Rukavina u utrci za četvrti mandat u Crikvenici

Robert Šimonović

Damir Rukavina / Foto Vedran Karuza

Damir Rukavina / Foto Vedran Karuza

Aktualni crikvenički gradonačelnik ponovo se kandidira za čelno mjesto grada na DubračiniAktualni crikvenički gradonačelnik Damir Rukavina (HDZ) jučer je na Trgu Stjepana Radića službeno objavio svoju kandidaturu za gradonačelnika Grada Crikvenice, kojom se četvrti puta uključio u izbornu utrku.


Potporu njegovoj kandidaturi iskazali su ministar mora, prometa i infrastrukture te predsjednik županijske organizacije HDZ-a Oleg Butković, zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović, kao i ostali članovi i simpatizeri HDZ-a.


Gradonačelnik Rukavina zahvalio je ministru Butkoviću na iskazanom povjerenju, ukratko se osvrnuo na različite projekte koji su ostvareni u proteklim mandatima te je pozvao sve građane da mu iskažu povjerenje na predstojećim lokalnim izborima.


Ponosan na povijesne projekte
– Čast i zadovoljstvo mi je objaviti svoju četvrtu kandidaturu za gradonačelnika, kako uvijek to s ponosom volim reći, najljepšeg grada na svijetu. Tri mandata nositelji smo svih projekata na području našega grada i očito je da nam građani pružaju potpuno povjerenje i podršku, ali i očekuju da sve naše zamisli i dalje pretačemo u stvarnost.


S ponosom mogu reći da smo u ovih 12 godina realizirali niz povijesnih projekata na području Grada Crikvenice, teško bi bilo sve ih nabrojiti, stoga ću spomenuti samo neke od kapitalnih projekata u zadnje vrijeme.


To su uređenje centra Crikvenice i drugih pripadajućih mjesta, uređenje plaže u Jadranovu, projekt groblja u Zoričićima, izgradnja sportskih objekata… Bez obzira na situaciju oko koronavirusa, mnogo se ulaže u Gradu Crikvenici, samo je Grad izdvojio preko 300 milijuna kuna u razne projekte, a tu su i drugi izvori financiranja.


Naš trud i rad prepoznaju i brojni privatnici i investitori te upravo Crikvenicu vide kao plodno tlo za razvoj turizma, što dokazuju i brojni hoteli s pet zvjezdica koji se ovdje podižu i obnavljaju. Čast je i sreća živjeti ovdje u Crikvenici!


Ponosan sam na moj tim i sve ove divne ljude koji su nam došli iskazati potporu, a isto se tako nadam da će naš rad i trud prepoznati i ostali građani Crikvenice te nam dati svoje povjerenje za iduće četiri godine upravljanja gradom, poručio je Rukavina.Podrška Olega Butkovića


Ministar Oleg Butković istaknuo je ulaganja u kojima je sudjelovalo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i iskazao zadovoljstvo zajedničkom suradnjom.


– Crikvenica je danas bitno drugačija, ugodnija i bolja za život ljudi i dolazak turista, stoga gradonačelniku Rukavini i njegovoj zamjenici čestitam na svim postignućima.


Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture na području Grada Crikvenice prisutno je već duže vrijeme, a to je pogotovo vidljivo kroz jednu od najvećih investicija u PGŽ-u, onu koja se odnosi na izgradnju lukobrana u Crikvenici.


Projekt izgradnje lukobrana financira se u iznosu od 85% bespovratnim sredstvima iz europskih fondova, dok 15% pokriva upravo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Uz još neke projekte, sveukupno je u Crikvenicu uloženo preko 50 milijuna kuna, a pomažu i druga ministarstva.


Crikvenica dobro korača naprijed i realizira brojne projekte, za što je najzaslužniji upravo gradonačelnik i njegova ekipa, stoga imaju moju apsolutnu potporu, istaknuo je Oleg Butković.


Zadovoljstvo ostvarenim


Zadovoljstvo ostvarenim u protekla tri mandata izrazila je i zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović te pozvala građane na nastavak dobre suradnje i zajedništvo.


– Našim smo projektima stvorili čvrste preduvjete za jačanje gospodarstva i stvaranje snažne poduzetničke klime. Roditelji osjećaju našu ruku podrške i pomoći u podizanju djece, starijima smo osigurali bezbrižnu i sigurnu starost.


Možemo biti ponosni na sve ono što je napravljeno, ali jednako tako reći da još uvijek imamo snage, energije, želje i volje za stvaranjem novih vrijednosti. Poslušat ćemo glas svakog od naših građana, jer samo zajedničkim djelovanjem i osluškivanjem potreba i želja naših građana možemo stvarati bolju Crikvenicu, zaključila je Ivona Matošić Gašparović.