Prijem

Gradonačelnik Crikvenice čestitao trofejnim boćarima

Ante Peričić

Mladi boćari sa zasluženom tortom

Mladi boćari sa zasluženom tortom

Crikvenica se ponosi činjenicom da je većina osvajača medalja ponikla u klubovima s područja gradaCrikvenički gradonačelnik Damir Rukavina u svom uredu upriličio je prijem uspješnih, trofejnih boćara.


Svjetsko prvenstvo za mlade i seniore, održano u francuskom Martiguesu od 14. do 18. rujna, za Hrvatsku je boćarsku reprezentaciju bilo itekako plodno – jedna zlatna, tri srebrne i pet brončanih medalja.


– Crikvenica se ponosi činjenicom da je većina osvajača medalja ponikla u klubovima s područja našeg grada, većinom u Boćarskom klubu Sveti Jakov iz Jadranova. Time ne samo da su potvrdili visoki rang kvalitete treninga, nego i nesvakidašnje talente, što zajedno daje rezultate svjetskog nivoa.
Novoizgrađena dvorana boćališta u Gornjem kraju konkretan je primjer i dokaz da mi u Gradu osluškujemo potrebe naših sportaša i zaista se trudimo na sve moguće načine omogućiti im što bolje uvjete za treniranje – istaknuo je gradonačelnik Rukavina.


Nakon uručenja prigodnih poklona i prepričavanja dojmova s natjecanja, gradonačelnik je još jednom čestitao igračima i njihovim izbornicima na postignutom hvalevrijednom uspjehu, kojeg će, kaže, na razini Hrvatske biti zaista teško nadmašiti.


Istaknuo je ponos što ovi mladi, perspektivni igrači ime Jadranova, Crikvenice i Hrvatske pronose sportskim svijetom na najbolji mogući način.


Vrijedi još jedanput spomenuti njihova imena: svjetski prvak U-23 Karlo Šaban (pojedinačno klasično), brončani senior Marino Miličević (brzinsko izbijanje), srebrni U-18 Filip Klarić (precizno izbijanje), srebrni U-18 Lovro Šipek (pojedinačno klasično), srebrni i brončani U-23 Luka Gašpar (precizno i brzinsko izbijanje), brončani par Lovro Šipek i Filip Klarić (štafetno izbijanje), brončani par Ria Vojković i Bruno Kraljić (mješovita štafeta) te brončani par U-23 Karlo Šaban i Ivan Čorić (klasično).


Reprezentaciju su vodili izbornik U-18 Čedo Vukelić te izbornik U-23 Vjekoslav Matetić.