Blagdan

Evo kako u Dramlju obilježavaju Jeleninu

Robert Šimonović

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Dramaljci su jučerašnji dan proveli u sportu i rekreaciji, a završnica se očekuje danas.Mještani Dramlja slave blagdan svete Jelene, zaštitnice mjesta, te se tim povodom u Dramlju održava manifestacija Jelenina koja nudi zanimljiva sportska i kulturna zbivanja.


Dramaljci su jučerašnji dan proveli u sportu i rekreaciji – održan je 15. tradicionalni boćarski turnir na boćalištu Pazdehova, dok je na igralištu Trga Placa održan 30. tradicionalni malonogometni turnir, čija se završnica očekuje danas.


Malonogometni turnir popraćen je bio zabavnim programom na Trgu Placa, za koji se pobrinuo tamburaški sastav Klamaruše. Danas, s početkom u 10.30 sati, svečano euharistijsko slavlje na otvorenom (Trg Placa) predvodit će vlč. Vjekoslav Đapić, dok će u 19 sati na Trgu Placa započeti program pod nazivom “Zavičaju, tebi”.
Program će izvesti mališani Dječjeg vrtića Radost i učenici Osnovne škole Vladimira Nazora, a svojim će ga nastupom začiniti Mažoretkinje Grada Crikvenice i Ženska klapa “Sveta Jelena”. Uslijedit će čestitka koju će Dramaljcima uputiti gradonačelnik Crikvenice i predsjednik Mjesnog odbora Dramalj.


Nedjeljni program još jednim nastupom zaokružit će tamburaški sastav Klamaruše. Organizatori Jelenine su MO Dramalj, Župni ured sv. Jelena, DV Radost, OŠ Vladimira Nazora, Mažoretkinje Grada Crikvenice, Gradska knjižnica Crikvenica, BK Sveta Jelena i ugostiteljski obrt Ekskluziva. Pokrovitelji programa su Grad Crikvenica, Turistička zajednica grada Crikvenice i komunalno poduzeće Eko-Murvica.