Predao kandidaturu

Damir Rukavina ide u bitku za četvrti mandat na čelu Crikvenice

Robert Šimonović

Damir Rukavina i Ivona Matošić Gašparović s čelnicima koalicijskih stranaka

Damir Rukavina i Ivona Matošić Gašparović s čelnicima koalicijskih stranaka

S više od 1.800 potpisa potpore i uz slogan "Reci DA za DAmira" iznova će tražiti povjerenje građana, uz najavu niza novina, poput 50 posto niže cijene vrtića, dnevnog boravka i uskrsnice za umirovljenike, bazena ili pak žičare na KotoruNakon odrađena tri mandata, aktualni gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina jučer je predao kandidaturu za još jedan mandat na čelu Grada te listu za Gradsko vijeće. Rukavinu kao kandidata za gradonačelnika i Ivonu Matošić Gašparović kao kandidatkinju za njegovu zamjenicu podržala je koalicija HDZ-HSP-HSS-HSLS.


Predsjednici koalicijskih stranaka zajedno s dvoje kandidata sakupili su više od 1.800 potpisa potpore te će koalicija, uz slogan »Reci DA za DAmira«, tražiti povjerenje građana za još jedan mandat.


– Velikim brojem infrastrukturnih projekata stvorili smo čvrste temelje razvoja grada u turističkom, gospodarskom, kulturnom i društvenom smislu. Zajedno smo probudili naš grad, promijenili njegovu vizuru, potaknuli razvoj gospodarstva, a socijalnom osviješćenošću stvorili smo bolje uvjete za život svih naših građana, istaknuo je Rukavina prilikom predaje kandidature.
– Program koalicije sastoji se od 10 točaka, a u prvi plan je stavljena briga o svakom čovjeku, stvaranje novih radnih mjesta i ravnomjeran razvoj svakog mjesta. Posebna briga bit će posvećena najmlađima.


Planira se izgradnja dječjeg vrtića u Gornjem kraju, a cijena vrtića za svu djecu bit će manja za 50 posto. Uskoro ćemo i našim sugrađanima treće dobi omogućiti korištenje usluga dnevnog boravka u novom objektu.


Vjerujem da će našim umirovljenicima puno značiti i besplatan parking i besplatna rekreacija za umirovljenike, a planiramo uvesti i uskrsnice – istaknula je Ivona Matošić Gašparović.


– Programom je planirano i uređenje trgova i središta svih mjesta. U Selcu će se urediti stara jezgra i zatvoreno parkiralište, a crikveničku placu planira se pretvoriti u zelenu dušu grada. Kotor će se oživiti izgradnjom interpretacijskog centra, kušaonice, smještajnih objekata visoke kategorije i izgradnjom žičare.


Poseban naglasak stavit će se na gospodarstvo te je u planu izgradnja poduzetničke zone i inkubatora, poticanje mladih poduzetnika i IT sektora, rekao je Rukavina, najavivši i nastavak poticanja sporta i uređenja sportske infrastrukture – od zatvorenog bazena, natkrivenog igrališta Matkino do kuglane u Dramlju.


U planu je i niz novih kulturnih sadržaja te uređenje više plažnih prostora, kao i šetnice Crikvenica – Novi Vinodolski koja bi trebala postati jedna od najatraktivnijih u Hrvatskoj, rekao je Damir Rukavina, istaknuvši kako će zajedno sa svojim timom i dalje svom snagom i otvorenog srca raditi i razvijati svako mjesto svoga grada i činiti ih još ljepšim i ugodnijim za život.