Osnovci

Crikvenica, Novi i Vinodolska općina primili 101 prvašića

Ante Peričić

Foto Ante Peričić

Foto Ante Peričić

Svoja su vrata otvorile dvije crikveničke osnovne škole, Vladimira Nazora i Zvonka Cara, novljanska osnovna škola Ivana Mažuranića te OŠ Jurja Julija Klovića u Triblju i OŠ Dr. Josipa Pančića u BribiruPolazak u školu jedna je od najvećih promjena u životu naših najmlađih. Mnogi se raduju, a drugima to i nije najveselija prekretnica jer, kako kaže sedmogodišnji Leo, »ne da mi se ustajati tako rano ujutro«.


Ni sam ne zna što ga još čeka u životu! Dvije crikveničke osnovne škole – Vladimira Nazora te Zvonka Cara svoja su vrata, s područnim školama, otvorile za 62 prvašića.


U Osnovnoj školi Zvonka Cara održala se tako kratka priredba, uz recitacije, ples i pjesmu starijih učenika te uz publiku – roditelje, none i noniće te braću i sestre.

– Ova nastavna godina započela je ležernije i veselije nego prošla. Mjere su malo popustile, a i program se održao na otvorenom. Najsretnije su bile none i nonići koji prošle godine nisu mogli ući u školsku zgradu – istaknula je Desiree Pečaver, ravnateljica škole.


Zamjenica crikveničkog gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović te djelatnica Grada za područje školstva Dubravka Mijalić obišle su škole i uručile poklone prvašićima, a gradonačelnik Damir Rukavina poslao im je prigodnu čestitku te im zaželio puno sreće i uspjeha u novom životnom poglavlju.Da je ove godine, zbog uhodanosti u sve mjere u tijeku pandemije, sve opuštenije, slažu se i ravnateljica crikveničke Osnovne škole Vladimira Nazora Deana Čandrlić-Zorica, kao i ravnatelj novljanske Osnovne škole Ivana Mažuranića Boris Turjak.


Novljanske je prvoškolce, njih 24, pored ravnatelja, pozdravio i novljanski gradonačelnik Tomislav Cvitković koji je poželio đacima-prvacima i njihovim obiteljima zdravlja i manje stresa te što više uživanja u najbezbrižnijem životnom razdoblju.


Foto Ante Peričić


Novljanske su prvašiće u klupama dočekali darovi, ali i pjesma dobrodošlice učenika drugog razreda.


Tribaljska Osnovna škola Jurja Julija Klovića od ove godine broji 107 školaraca, od čega šest prvašića, dok ih je u Osnovnoj školi Dr. Josipa Pančića u Bribiru sveukupno 62, od čega devetero u prvom razredu. Općinski je načelnik Daniel Grbić posjetio obje škole te pozdravio nove školarce i uručio prigodne darove za početak prve školske godine.– Želim im da školske dane provedu što veselije i ugodnije te da uživaju u posebnostima i jedinstvenostima ovog životnog doba, a svakako je tu i podsjetnik da je učenje ipak najvažnije te da upravo ono kreira njihove buduće interese – istaknuo je Grbić.