Tradicija

Blagdan sv. Nikole crikvenički SDP-ovci obilježili darivanjem, a Lučka uprava tradicionalnom akcijom

Robert Šimonović

Goran Cerović i Mario Kružić s vijencem

Goran Cerović i Mario Kružić s vijencem

Posjet Centru Izvor i bacanje vijenca u moreCrikvenički SDP-ovci i ove su godine povodom blagdana sv. Nikole bili u tradicionalnom posjetu Centru za pružanje usluga u zajednici Izvor u Selcu te štićenike Centra darivali prigodnim poklonima.


Slatke poklone ravnatelju ustanove Nikici Sečenu uručili su predsjednik crikveničkog SDP-a Mario Kružić i potpredsjednik Vedran Antić.


– Željeli smo nečim lijepim završiti ovu čudnu i tešku 2021. godinu. Svi smo radosni što smo mogli sudjelovati u još jednoj pozitivnoj priči i preko darovanih slatkiša iskazati svoju osjetljivost i ljubav prema onima koji su u potrebi.
Nadamo se da će ovaj naš skromni doprinos barem malo uljepšati i zasladiti život djeci koju će sv. Nikola darivati. Osim djeci i starijim štićenicima, puno zdravlja, pozitivne energije i sreće u predstojećim blagdanskim danima želim i svim djelatnicima ustanove – rekao je Kružić.Čestitkama se pridružio i Antić, ujedno i predsjednik Mjesnog odbora Selce, koji je svim djelatnicima ustanove, na čelu s ravnateljem Sečenom, uputio riječi zahvale za njihov dugogodišnji nesebičan rad i zalaganje koje pružaju u cilju omogućavanja što bezbrižnijeg odrastanja štićenika Centra.


– Rad ove ustanove može biti državni primjer standarda, kvalitete i profesionalnosti u svim segmentima pružanja socijalnih usluga te zaista moramo svi biti ponosni što već više od 100 godina imamo takvu ustanovu u našem mjestu – rekao je Antić.


Blagdan svetog Nikole bacanjem vijenca u more obilježili su jučer i djelatnici Županijske lučke uprave Crikvenica predvođeni ravnateljem Mariom Kružićem i v.d. kapetanom Lučke kapetanije Rijeka – Ispostave Crikvenica Goranom Cerovićem.


– I ove godine proslava blagdana svetog Nikole prošla je skromno, bez sretnih i nasmješenih lica naših najmlađih, panoramske vožnje brodom crikveničkim akvatorijem, podjele friganih ribica… Nažalost, zbog epidemije koronavirusa koja ne jenjava, bili smo prisiljeni odgoditi sva veća druženja i tradicionalnu proslavu.


No, činom polaganja vijenca u more, na mjesto postavljenog križa, odali smo priznanje svim pomorcima i ribarima našeg kraja – istaknuo je Kružić, čestitajući pritom svoj djeci, ribarima i pomorcima blagdan sv. Nikole.