Likovni umjetnici

Advent u Gradskoj galeriji Crikvenica: Izlaže sedamnaestero autora

Franjo Deranja

Foto Franjo Deranja

Foto Franjo Deranja

Advent u galeriji ima već dugu tradiciju: održava se od 2009. godine, predstavlja stanoviti rezime likovnog stvaralaštva u ovom kraju ali i otvara stalni dijalog na širem kulturnom planuU subotu navečer u Gradskoj galeriji otvorena je izložba radova sedamnaestero likovnih umjetnika s crikveničko-novljansko-vinodolskog područja, ili su s ovim krajem povezani, a izložba je organizirana u sklopu tradicionalnog programa pod nazivom Advent u galeriji.Svojim radovima predstavljaju se Ivan Balažević, Toni Belobrajdić, Nino Bijelac, Sandra Butorac Antonić, Marie Solange Antonić, Miroslav Cimer, Milun Garčević, Mirjana Garčević, Dubravka Kanjski, Libuša Kirac, Suzana Kljuš, Višnja Lauber Marciuš, Maja Lončarić, Alison Mavrić, Marijan Mavrić, Željko Pavlić i Siniša Vučurović.

Advent u galeriji ima već dugu tradiciju: održava se od 2009. godine, predstavlja stanoviti rezime likovnog stvaralaštva u ovom kraju ali i otvara stalni dijalog na širem kulturnom planu.


Advent u galeriji je i odjek duhovnog trenutka i trajni dokument vremena, ali i osobnih autorskih dostignuća te likovnih, stvaralačkih mijena što nakon osame rada u ateljeu bivaju, najčešće prvi put, predočeni likovnoj publici.


Program otvorenja izložbe, iz epidemioloških razloga, održan je ispred ulaza u galeriju, izložbu je otvorila prof. Sanja Škrgatić, ravnateljica Centra za kulturu „Dr. Ivan Kostrenčić“ a u glazbenom dijelu nastupio je Natko Štiglić uz gitaru.


Izložba će biti otvorena do 31. prosinca a posjetitelji će ju moći razgledati radnim danima od 10 do 13 i od 17 do 20 sati.