Aviopromet

Niskotarifni avioprijevoznik Ryanair vraća se u Rijeku! Evo koje linije uvode

P. N.

Foto promo

Foto promo

"Ryanair u ovoj ljetnoj sezoni nije prometovao prema Rijeci nakon duljeg razdoblja redovnih operacija, a ovaj je avioprijevoznik čak i u kriznoj 2020. godini imao tri redovne linije prema riječkoj zračnoj luci..."– Irski niskotarifni avioprijevoznik, Ryanair, u prodaju je pustio karte na liniji između Brusselsa i Rijeke, objavio je specijalizirani portal croatianavion.com.


Riječka zračna luka, navodi se u članku, ima prvu najavu za sljedeću ljetnu sezonu: irski Ryanair vraća se na Krk u proljeće sljedeće godine!


Podsjeća se, također, da “Ryanair u ovoj ljetnoj sezoni nije prometovao prema Rijeci nakon duljeg razdoblja redovnih operacija, a ovaj je avioprijevoznik čak i u kriznoj 2020. godini imao tri redovne linije prema riječkoj zračnoj luci”.
U Rijeku bi se Ryanair trebao vratiti idućeg proljeća.


– Od 27. ožujka 2022. godine uvodi se linija Brussels Charleroi – Rijeka – Brussels Charleroi koja će biti u prometu dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom, sve do 27. listopada 2022. godine. Na liniji će prometovati zrakoplovi tipa B737-800 kapaciteta 189 sjedala pa će u razdoblju od sedam mjeseci Ryanair ponuditi više od 23 tisuće sjedala, navodi se u članku portala croatianavion.


Najavljeno je da će “CEO Ryanaira sutra održati press konferenciju u Zagrebu te se očekuje najava novih linija ovog avioprijevoznika prema Hrvatskoj, osobito prema zagrebačkoj zračnoj luci, no kako je TZ Kvarnera u suradnji sa Zračnom lukom Rijeka odlučila aktivno ući u pregovore s aviokompanijama za sljedeću ljetnu sezonu, neće biti iznenađenje ako ovaj avioprijevoznik u sljedećih nekoliko tjedana i mjeseci najavi još linija prema Rijeci!”