KANDIDAT PGS-A

Nikola Ivaniš predstavio svoje zamjenice u utrci za fotelju gradonačelnika: “Sposobne su i ostvarene mlade žene s političkim iskustvom”

Biljana Savić

foto: Damir Škomrlj

foto: Damir Škomrlj

Tea Mičić Badurina, magistra je ekonomije i zaposlena na riječkom sveučilištu, a Ana Trošelj diplomirana je pravnica s vlastitim odvjetničkim uredom.RIJEKA – PGS-ov kandidat za riječkog gradonačelnika dr. Nikola Ivaniš predstavio je kandidatkinje za svoje zamjenice – Teu Mičić Badurina i Anu Trošelj. Obje su već dugi niz godina članice Primorsko-goranskog saveza i Gradskog vijeća Rijeke, štoviše Mičić Badurina je zamjenica predsjednika PGS-a Darija Vasilića i predsjednica riječkog PGS-a, a Ana Trošelj je predsjednica Kluba PGS-a u Gradskom vijeću Rijeke i članica Odbora za statutarna pitanja riječkog gradskog vijeća.


– Odabrao sam ih jer su vrijedne, objektivne i aktivne vijećnice u riječkom gradskom vijeću, što se ne može reći za sve ostale vijećnike; sposobne su i ostvarene mlade žene s političkim iskustvom, a i obje su dale izniman doprinos pri sastavljanju našeg programa, kazao je Ivaniš.


Tea Mičić Badurina, magistra je ekonomije i zaposlena na riječkom sveučilištu, a Ana Trošelj diplomirana je pravnica s vlastitim odvjetničkim uredom. Mičić Badurina kazala je da bi funkciju zamjenice gradonačelnika obavljala profesionalno, a Trošelj bi u početku to radila volonterski, no, ako bude potrebno, rekla je da će bez problema staviti ključ u bravu svog odvjetničkog ureda.
– Kroz svoje političko djelovanje stalno sam se svesrdno zalagala za ljudska i građanska prava i slobode, za jednakost svih građana i za otvoreno društvo. U posljednje vrijeme svjedočili smo da govor mržnje koji je popraćen prijetnjama, a koji ima tendenciju rasta u cijeloj Hrvatskoj, nažalost nije zaobišao ni Rijeku. To me jako žalosti, jer to nije naša Rijeka i u našoj Rijeci toga nema. Živimo u gradu velikih potencijala, sjajnih ljudi, izvanrednog sveučilišta koje osluškuje i prati potrebe grada i velikog inovacijskog potencijala. Snažnim liderstvom gradonačelnika s vizijom i iskustvom i energijom, a i iskustvom moje kolegice Ane, imamo tim za najveće izazove koji nam predstoje u ovom postcovid vremenu.


Rijeka ima bogatu industrijsku i pomorsku tradiciju koju sada u ovim okolnostima trebamo iskoristii uz pametno korištenje sredstava iz EU fondova, poručila je Mičić Baadurina i naglasila važnost poticanja IT sektora, farmaceutske industrije, biotehnologije, nanotehnologije, robotike, za koje već sad imamo izvrstan kadar u Rijeci. Podloga za ostvarivanje ove vizije gospodarskog razvoja Rijeke je, poručila je Mičić Badurina, inovativna, otvorena i fleksibila gradska uprava, prijateljski raspoložena prema svim poduzetnicima i obrtnicima.


Ana Trošelj kazala je da je kandidatura za zamjenicu gradonačelnika Grada Rijeke za nju velika čast, a pogotovo za zamjenicu Nikole Ivaniša.


– To je za mene poticaj da dam svoj maksimum na Korzu 16. Nekoliko mandata bila sam članica Gradskog vijeća rijeke gdje sam uvijek artikulirati probleme i zahtjeve naših sugrađana s kojima sam svakodnevno u kontaktu. sad mislim da je vrijeme da preuzmem i veću odgovornost i kroz izvršnu vlast s gradonačelnikom i teom učinimo za grad i više nego dosad, ocijenila je Trošlje i naglasila da je područja društvenih znanosti, sporta i kulture posebno zanimaju. Kazala je da je rijeka do sada imala dobru socijalnu poklitiku, ali da može biti i bolje.


– Planiramo uvesti naknadu za trudnice, povećati naknadu za novorođenčad, otvoriti nove vrtiće, uvesti cjelodnevne smjene u dječje vrtiće, kao i cjelodnevni boravak u školi za mlađe osnovnoškolce. Najstarijim sugrađanima osigurat ćemo mirnu i sigurnu starost otvaranjem novog doma za starije i nemoćne osobe, poručila je Ana Trošelj.