POČETAK SEZONE

Na Kvarneru je prije blagdana otvoreno 70 hotela, najviše na opatijskoj rivijeri

Hina

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov navodi da će na riječkom području biti otvoreno sedam hotela, na crikveničko-vinodolskoj rivijeri šest, na otoku Krku 11, a osam hotela na otocima cresko-lošinjskog arhipelaga. Tri hotela bit će otvorena na otoku Rabu, a sedam na području Gorskog kotara.OPATIJA – Tijekom uskrsnih blagdana na Kvarneru će biti otvoreno 70-ak hotela, od čega najviše, njih 29, na opatijskoj rivijeri, podatci su Turističke zajednice Kvarnera.


Direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov navodi da će na riječkom području biti otvoreno sedam hotela, na crikveničko-vinodolskoj rivijeri šest, na otoku Krku 11, a osam hotela na otocima cresko-lošinjskog arhipelaga. Tri hotela bit će otvorena na otoku Rabu, a sedam na području Gorskog kotara.


Po njenim riječima, već sada dosta hotelskih objekata na Kvarneru ima nacionalnu oznaku sigurnosti Safe Stay in Croatia i gotovo 2000 kvarnerskih objekata raznih kategorija je već dio tog nacionalnog sustava.
Nacionalna oznaka Safe Stay in Croatia dodjeljuje se poslovnim subjektima u turizmu i ostalima koji su dio lanca putovanja, a jamče poštivanje i provođenje aktualnih zdravstvenih i sigurnosnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.


Iz Turističke zajednice Grada Opatije najavili su kako će tijekom uskrsnih blagdana u tom gradu biti otvorena 22 hotela, koji imaju nacionalnu oznaku Safe Stay in Croatia.


Iako su epidemiološke mjere onemogućile veća događanja, Opatija će biti prigodno uređena i ukrašena, a tursitički djetanici pozovaju sve da provedu vrijeme šetnjama uz more, kao i ponudu opatijskih hotelijera i ugostitelja te u spa & wellness centrima.


Opatija je ukrašena uskrsnim pisanicama, čestitkama na više jezika u parkovima i uz šetalište Lungomare, a ispred Umjetničkog paviljona “Juraj Šporer” postavljena je najveća uskrsna pisanica izrađena od maslinovih grančica i drugih prirodnih materijala.