RAZIGRANA DJECA

Na Korzu održana manifestacija “Otvori oči”: Plesom i pjesmom upozorili na poremećaje vida

Ingrid Šestan Kučić

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Riječka je Udruga prevela je i sinkronizirala edukativni crtani film "Otvori oči", a njegovo prikazivanje je  usmjereno prvenstveno na djecu od 6 do 11 godina kako bi ih, na zabavan način, educirala o prevenciji poremećaja vida.RIJEKA – Korzo se danas raspjevalo i rasplesalo, a za sve je bila zaslužna manifestacija “Otvori oči” koja je okupila osamdesetak djece iz zbora Tratinčice, Glazbenog vrtuljka i Prvih riječkih mažoretkinja. Riječ je o manifestaciji koja je dio kampanje za prevenciju poremećaja vida čiji je cilj senzibiliziranje javnosti o poteškoćama slabovidne djece. Kampanju vodi Udruga “I djeci s ljubavlju…”, a program “Otvori oči” pokrenut je prije četiri godine te se od tada manifestacija provodi pod pokroviteljstvom Primorsko- goranske županije.

Foto galerija: Kampanja za prevenciju poremećaja vida Foto: Mateo LevakOsim pjesme i plesa jučerašnji je program uključivao i dijeljenje informativnih materijala o kampanji usmjerenoj na zaštitu vida, jer kako je pojasnila predsjednica Udruge, Livija Mjeda, sve je veći broj djece, posebno predškolaca, koji imaju problem s vidom. Stoga je intencija kampanje upozoriti građane na potrebu kontrole vida, a krajnji je cilj u prostorima Udruge otvoriti rehabilitacijski centar.


Ova besplatna inicijativa je izvorno osmišljena u Italiji, a promovira je odjel IAPB (International Agency for the Prevention of Blindness) Italia onlus. Riječka je Udruga prevela je i sinkronizirala edukativni crtani film “Otvori oči”, a njegovo prikazivanje je  usmjereno prvenstveno na djecu od 6 do 11 godina kako bi ih, na zabavan način, educirala o prevenciji poremećaja vida.