Sedmero

Volonteri Crvenog križa Senj se obučavaju za Interventni tim

Dorotea Prpić

Senjski volonteri Crvenog križa

Senjski volonteri Crvenog križa

GDCK Senj brine o kadrovima, a poziva i na akciju »Solidarnost na djelu«Sedam volontera Gradskog društva Crvenog križa Senj sudjelovalo je na obuci za članove Interventnog tima Crvenog križa Ličko-senjske županije u gospićkom hotelu Ana. Obuka se sastojala od tečaja prve pomoći i tečaja psihosocijalne pomoći. Senjski volonteri će sudjelovati i na naprednom tečaju.


U senjskom Crvenom križu počela je ovogodišnja akcija »Solidarnost na djelu« i trajat će do početka prosinca. U okviru akcije bit će prodano 500 bonova u pojedinačnoj vrijednosti od 5 kuna, a ravnatelj GDCK-a Senj Ante Škrgatić poziva građane da se odazovu akciji.


– Ova tradicionalna akcija potiče humanost, solidarnost te osjećaj suosjećanja i međusobnog pomaganja onima kojima je to najpotrebnije.
Kupovina bonova kojom se sudjeluje u ovoj akciji biti će moguća i u osnovnoj i srednjoj školi, sportskim klubovima i gradskim firmama te u prostorijama GDCK-a Senj i to od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati – kaže Škrgatić.


Novčana sredstva koja se prikupe u ovoj akciji namijenjena su za nabavku prehrambenih proizvoda koji će uoči Božića biti podijeljeni najugroženijim građanima.