Pećinski park

U Grabovači priredili pravu božićnu čaroliju za male i velike

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Kolači, uštipci(fritule), sokovi, pizze, kobasice i kuhano vino-sve je bilo tu kako bi popravilo raspoloženje posjetitelja na jedva +4 stupnja celzijevaJavna ustanova Pećinski park Grabovača je i ove godine priredila prekrasni hapenning za male i velike sugrađane željnih blagdanskog ugođaja. Na ulazu u park organizirana je još jedna vrlo uspjela Božićna čarolija, uz sudjelovanje nekoliko stotina mališana i njihovih roditelja.


Kolači, uštipci(fritule), sokovi, pizze, kobasice i kuhano vino-sve je bilo tu kako bi popravilo raspoloženje posjetitelja na jedva +4 stupnja celzijeva.

Djeca su sudjelovala na pričaonici, slušale su se božićne pjesme, pisala pisma s željama Djedu Božićnjaku, ali dobri djedica u prepoznatljivoj crvenoj odori nikakao se nije pojavljivao.


Ulazak na Božićnu čaroliju bio je u znaku strogih covid-vilenjaka kojima su svi odrasli morati pokazati covid-potvrde.Zli jezici su odmah raširili priču po kojoj je Djed Božićnjak navodno dobio koronu pa se večeras nije mogao družiti s klincima. Njegu je zadaću vrlo uspješno odradio dobri vilenjak Mario.


Na središnji prostor ispred Suvenirnice vilenjak je jedva donio poklone u velikoj vreći.Uz vrisku, ciku i radosno odobravanje djece svi su pokloni iz ogromne vreće nestali u času. Srećom je vilenjak Mario imao pričuvu koju su mu donesli njegovi pomagači tako da se niti jedno dijete večeras nije vratilo doma bez poklona.


Neki i s dva jer je poklona bilo viška, a nestrpljivi „repetaši“ su se do zadnjeg trenutka natiskivali oko vilenjaka Maria i njegove velike vreće.


Večeras se na Grabovači doista dogodila čarolija jer su iz kuća i stanova u parku okupila djeca iz Perušića i okolnih mjesta. Pri tome su prošli pored Gradskog parka koji blješti s tisućama svjetiljki, lampiona i drugih ukrasa. Uz obavezne velike svjetleće sanjke koje vuku sobovi.


Večerašnje druženje je uz PP Grabovača priredila Općina Perušić, TZ Općine Perušić i Samostalna narodna knjižnica Perušić.