Epidemija ne popušta

U gospićkoj školi u samoizolaciji 79 učenika

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Broj djece pozitivne na koronu se povećao pa se ova ustanova još se uvijek bori protiv „zahuktale“ epidemijeOsim što je COVID-19 poharao štićenike Doma za starije i nemoćne u Gospiću, unatoč preventivnim mjerama i skrbi o zdravlju djece u OŠ „dr. Jure Turić“ u Gospiću epidemija još uvijek ne popušta.


Situacija se ponešto popravila po pitanju zdravstvene slike odraslih, ali broj djece pozitivne na koronu se povećao pa se ova ustanova još se uvijek bori protiv „zahuktale“ epidemije. Potvrdio nam je to ravnatelj škole Ivica Radošević.


– U samoizolaciji su nam trenutno tri razreda, po jedan 2., 4. i 7. razred. Ovome treba dodati još 17 pojedinačnih slučajeva učenika koji su u samoizolaciji jer im je korona-pozitivan netko od članova obitelji ili osoba s kojima su ta djeca imala bliske kontakte.
Na ovaj način je pod tom epidemiološkom mjerom ukupno 79 učenika. Prema našim informacijama sva djeca se dobro osjećaju i nemaju značajnijih zdravstvenih tegoba. Što se tiče nastavnog kadra treba naglasiti kako trenutno nemamo niti jednog djelatnika pozitivnog na COVID-19, istaknuo je ravnatelj Ivica Radošević.


OŠ „dr. Jure Turić“ zajedno s Područnim školama u Bilaju, Smiljanu i Ličkom Novom trenutno ima 721 učenika.