Obrat

Sveti Nikola u Gospiću imao pune ruke posla

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Sveti Nikola je djecu večeras dočekao sjedeći ispod velike božićne jelke okićene stotinama svjetlećih kuglicaVečeras se u Gospiću dogodio obrat: umjesto da stigne među djecu okupljenu na središnjem Trgu Stjepana Radića kako je i bilo najavljeno, Sveti Nikola je djecu večeras dočekao sjedeći ispod velike božićne jelke okićene stotinama svjetlećih kuglica.Uz neizostavno pitanje „jeste li bili dobri“ ovaj je zaštitnik djece i pomoraca odmah dijelio poklone, govoreći pri tom:
– Krampusu sam danas dao otkaz jer su ovdje okupljena samo dobra djeca pa on tu nema što raditi. Niti on niti njegove šibe-govorio je Sveti Nikola koji je podijelio gotovo 500 poklona što ih je za ovu prigodu osigurao Grad Gospić.Najmlađe sugrađane i Svetog Nikolu na trgu je dočekao gradonačlenik Grada Gospića Karlo Starčević s najbližim suradnicima. Djeci je zaželio sretan blagdan njihovog zaštitnika i uz vidno odobravanje nazočio otvaranju klizališta.Klizalište je otvorenim proglasio Sveti Nikola i pri tome pozdravio prvu djecu koja su na noge stavila klizaljke i otisnula se po ledenoj površini. Klizalište će biti otvoreno cijelo vrijeme ovih blagdana, a lani se na njemu okušalo mnoštvo malih i velikih ljubitelja klizanja.Zanimanje za klizanje i klizalište pokazali su tada i mnogi odrasli pa su na trenutke gotovo zauzeli ledenu površinu prvotno namijenjenu djeci.


Uz temperaturu zraka bliskoj ništici i uz laganu buru večeras su na glavnom gradskom trgu dobro došle tradicionalne blagdanske delicije: Kuhano vino, uštipci, kokice, kuhane kobasice i mnoge vrste kolača.