Neugodni epilog

Šumarsko vozilo naletjelo na konja lutalicu, stigli vlasnici, počelo naguravanje, pale uvrede

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Iako je taj poljoprivrednik sa šireg područja Perušića, a njegova stoka luta Krbavskim poljem kriv s po svim točkama vezanim uz ovaj slučaj, dogodilo se suprotnoNakon zadnjeg incidenta koji se dogodio kod Udbine kada je službeno vozilo Hrvatskih šuma usmrtilo konja lutalicu, ubrzo se javio vlasnik.


Iako je taj poljoprivrednik sa šireg područja Perušića, a njegova stoka luta Krbavskim poljem kriv s po svim točkama vezanim uz ovaj slučaj, dogodilo se suprotno.


O svemu se za govornicom Hrvatskog sabora jučer očitovao Milorad Pupovac (SDSS).
Kako nam je danas kratko referirao načelnik Općine Udbina Josip Seuček (HDZ), nedugo nakon što je konj usmrćen, a čipom je odmah utvrđen vlasnik, u Udbinu je iz 50-ak kilometara udaljenog Perušića stiglo šest članova obitelji vezanih uz ovaj incident: četvorica muškaraca i dvije žene.Tom su prilikom pale uvrede i optužbe, a bilo je i naguravanja pa je o svemu obaviještena policija.


Milorad Pupovac je u svojem govoru istaknuo kako je samovolja pojedinih vlasnika stoke koja luta Likom došla do te mjere da sada bez ijednog razloga nasrću i na legitimno izabrane predstavnike lokalne samouprave, videći u njima krivce za stoku stradalu u prometu.


U isto vrijeme konji i krave lutalice bez ikakvog nadzora i skrbi prave štete na tuđim usjevima i imanjima, a vlasnici stoke u slučaju prigovora fizički nasrću na sve koji se tome protive.


U mnoštvu slučajeva je intervenirala policija i predstavnici Ministarstva poljoprivrede.


Vlasnicima imanja čak su rušene zaštitne ograde kojima su željeli sačuvati plodove svoga rada.


Kako je naglasio Pupovac svemu su krivi poticaji za držanje stoke od kojih država ima najmanje koristi.