Nova vizura

Otvorena Gornja jezera na Plitvicama, posjetitelji jedva dočekali

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Ovo je dokaz da je konačno stiglo proljeće i da park poprima novu vegetacijsku vizuru, rekao je ravnatelj NP Plitvička jezera Tomislav KovačevićOvoga vikenda su za obilazak i službeno otvorena Gornja jezera u NP Plitvička jezera. Ovo je već tradicionalno znak da je u Lici prestala dominacija zime, iako je do prije samo četiri dana na ovom prostoru bilo gotovo 30 cm snijega.


Snijeg je ovih dana sasvim okopnio pa nam je ravnatelj NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević pojasnio ovaj korak.


– Ovo je dokaz da je konačno stiglo proljeće i da park poprima novu vegetacijsku vizuru.
Posjetitelji su jedva dočekali otvaranje za posjetu Gornjih jezera jer se tamo nalaze brojne uređene izletničke staze i atraktivna jezera.Panoramski vlak od sada vozi i do lokaliteta Labudovac tako da se NP Plitvička jezera od sada opet vratio u izletničku normalu, bez zabrana i ograničenja obilazaka koja su bila na snazi zbog zimskih uvjeta, rekao nam je ravnatelj Kovačević.


Za sada ipak neće prometovati druga brodska linija na dionicama P3 – P2 i obrnuto, a posjetitelje će ovim dionicama nastaviti prevoziti od početka svibnja.


Svi programi obilaska i dalje su aktivni, ali umjesto broda na liniji P3-P2 i obrnuto koristit će se izletničke staze uz jezero Kozjak.