Lička posla

Piše Marin Smolčić: Politička podobnost medija opet je IN

Marin Smolčić

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Ovaj kompromitirani lokalni politički lider moralno je posrnuo u mnogim situacijama, pa tako i kao predsjednik Gradskog vijeća Grada OtočcaDulje od četiri godine na djelu se dokazuje pogrešna politika Gradske organizacije HDZ-a Otočac na čelu s predsjednikom Branislavom Šutićem.


Ovaj kompromitirani lokalni politički lider moralno je posrnuo u mnogim situacijama, pa tako i kao predsjednik Gradskog vijeća Grada Otočca. Njegovom »zaslugom« Otočac je lani bio jedini grad u Hrvatskoj koji je Odlukom Visokog upravnog suda ostao bez proračuna.


U podulji popis njegovih radikalnih političkih promašaja svakako se ubraja i nedavno predstavljanje stranačkih kandidata za gradonačelnika Otočca i župana ličko-senjskog. Edy Sladović i Ernest Petry svakako su se i sami začudili što je Šutić kao organizator i domaćin skupa na ovaj događaj pozvao odabrane novinare, što je rezultiralo dolaskom dvojice (brojkom: 2) novinara iz jednako toliko medija. Postulat je to političke podobnosti u Otočcu, u režiji HDZ-ovog lidera Branislava Šutića.
Ovih dana su predstavnici političkih stranaka stalno na terenu. Na sva događanja uvijek se poziva sve ličke lokalne i državne medijske kuće. Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ličko-senjske županije je Marijan Kustić, inače vrlo otvoren i benevolentan prema svim medijima.


Ovih dana je kao izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza angažiran u inozemstvu. Nije tajna kako je Kustiću upravo Šutić potencijalni »mlinski kamen oko vrata« zbog vrlo problematične biografije.


Da se ne bismo ponavljali, dovoljno je reći kako je Šutić raritet među hrvatskim braniteljima: VRO Oluja proveo je u pritvoru riječke bojne Vojne policije, ali je ipak stekao medalju »Oluja«. Valjda za uzorno čišćene ceste u gospićkoj vojarni!


Ovo je tek kap u moru Šutićevih promašaja, što mu se poput bumeranga sve više vraća. Prelasci dugogodišnjih članova HDZ-a s otočkog područja u druge stranke postali su svakodnevica. Ako se to odrazi na slabe rezultate HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Otočca Edyja Sladovića, ovaj mladi čovjek bit će tek kolateralna žrtva lošega rejtinga svojeg lokalnog stranačkog šefa.