Stožer

Otočac novo žarište korone u Lici

Marin Smolčić

Testiranje na koronavirus / Foto Davor Puklavec/PIXSELL

Testiranje na koronavirus / Foto Davor Puklavec/PIXSELL

U tijeku je epidemiološka obrada kontakata svih oboljelihPrema izvješću Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije u posljednja 24 h na ovome području jedna je novooboljela osoba od COVID-19. Riječ je o osobi s područja grada Otočca koja je imala bliski kontakt ranije oboljelih osoba.


U tijeku je epidemiološka obrada kontakata svih oboljelih. Na ovaj je način u Otočcu s virusom korone trenutno zaraženo šest osoba. Zbog teške dijagnostičke slike jedna oboljela osoba nalazi se na liječenju u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, dok su ostali oboljeli dobrog općeg stanja te nemaju simptome bolesti.


U Otočcu je samo jučer provedeno testiranje nad 28 osoba uzimanjem uzoraka, od čega je pristiglo 27 negativnih rezultata te jedan pozitivan rezultat testiranja, a testiranje na koronavirus provedeno je nad ukupno 598 osoba.
Pod aktivnim nadzorom samoizolacije su 43 osobe. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije „COVID 19“ kojom prilikom nisu utvrđena kršenja izrečenih mjera.


Osim u dva slučaja zaraze građana Otočca u Đakovu, svi ostali slučajevi vezani su uz prošlotjedno natjecanje u kuglanju pa su kuglana i obližnji kafić dezinficirani i zatvoreni.