Eskalacija tihog sukoba

Novi raskol u Gradskom vijeću Gospića: Petero vijećnika okrenulo leđa HDZ-u

Marin Smolčić

snimio Marin Smolčić

snimio Marin Smolčić

Na ovaj je način na političkoj vjetrometini ostao i predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević (HDZ).GOSPIĆ – Već dulje vrijeme tinja nezadovoljstvo unutar Gradskog vijeća Grada Gospića  prema povjereniku HDZ – a Ivici Radoševiću i  predsjedniku Gradskog vijeća Petru Radoševiću (HDZ) kako bi se Klub HDZ – a, HSS-a, HSP AS i nezavisne  liste  sastajao  dva, tri dana prije svake sjednice Gradskog vijeća da  analizira sve točke Dnevnog reda  kako bi argumentirano moglo glasovati.


Javnosti je stoga upućen dopis koji su potpisali nezavisni kandidati Vlatka Devčić Stilinović,
Jadranka Pejnović, Ivan Bronzović, Marijan Brkljačić iz HSP AS i Zdravko Župan iz HSS-a.


– Kako se i danas kao i nebrojeno puta do sada  ponovila ista situacija, a tiče se vrlo bitnih točaka Dnevnog reda (nova imenovanja, dodatna zaduženja….) povjerenik HDZ – a Ivica Radošević  ponovno nije smatrao potrebnim sazvati Klub kako bi mogli zauzeti stav oko  točaka Dnevnog reda, a koje se tiču  daljnjeg zaduženja i financijskih opterećenja Grada Gospića.”
Predsjednik Gradskog vijeća Grada Gospića nema više bezuvjetnu podršku nezavisnih i HSS-a


Na ovaj je način na političkoj vjetrometini ostao i predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević (HDZ).


– Nezadovoljni višegodišnjom situacijom i ne funkcioniranjem kluba HDZ-a i koalicijskih partnera odlučili smo istupiti iz njega. Od danas djelujemo kao posebni Klub nezavisnih vijećnika i
HSS- a te napominjemo da predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević više nema našu bezuvjetnu podršku. Još jednom napominjemo da je nefunkcioniranje kluba rezultiralo zapravo
izostajanjem političkih stavova, nemogućnosti argumentirane rasprave kao bitni instrumenti političke borbe koja ima za cilj unapređenje kvalitete života i razvoja  našeg grada te je to razlog našeg izlaska iz Kluba HDZ –a i koalicijskih partnera, stoji u priopćenju.


Sada već bivša potpora HDZ-u, prevaga je u Gradskom vijeću Grada Gospića i o njihovom stavu uvelike ovisi definiranje i rješavanja pitanja važnih za Gospić. Kako nadalje ističu „spremni smo kao novi Klub nezavisnih vijećnika i HSS – a poduprijeti na Gradskom vijeću sve dobre projekte koji su u interesu građana ovog grada.”


GO HDZ-a Grada Gospića niti nakon dvije godine od postavljanja povjerenika nije organizirala niti provela unutar stranačke izbore.