LiPO

Nikola Šimunić: “Umjesto dijaloga doživio sam uvrede!”

Marin Smolčić

Nikola Šimunić

Nikola Šimunić

Karlo Starčević će sigurno izgubiti ove izbore pa neće imati priliku realizirati ova uhljebljenja, rekao je novinarima dr. sc. Nikola ŠimunićU prostorijama stranke LiPO u Gospiću predsjednik GO grada Gospića dr. sc. Nikola Šimunić, kandidat stranke LiPO za gradonačelnika grada Gospića, održao je konferenciju za medije na temu „Uhljebi i sramne odluke Karla Starčevića“.


Pri tome se Šimunić osvrnuo na neke detalja života u Gospiću slabo poznate široj javnosti.


– Koncem ožujka je Stožer civilne zaštite grada Gospića je zbog epidemiološke situacije preporučio roditeljima da na dva tjedna ne šalju djecu u Dječje vrtiće. Velika većina roditelja su poslušali ovu odluku.
Unatoč tome svim su roditeljima od strane DV „Pahuljica“ stigle uplatnice na puni iznos mjesečne naknade. Mnogi su me roditelji zvali, negodovali i ogorčeni su ovim postupkom. Smatram kako je ovo sramna odluka gradonačelnika Karla Starčevića pa ga pozivam da ukine ovu odluku i da se ispriča svim roditeljima čija su djeca ostala doma, ali roditelji moraju platiti puni iznos vrtića.


Druga tema je širokopojasni Internet za gradove Gospić i Otočac te Općinu Plitvička Jezera. To je projekt koji nije niti zaživio, a u pozadini se već prave afere. Vezane su uz trgovačko društvo „Tesla–Net“ već jer je najavljeno uhljebljivanje na mjesto direktora te firme, na što je javno upozorio načelnik Općine Plitvička Jezera Ante Kovač.


Na to mjesto direktora se planira uhljebiti g. Branislav Šutić.


Smatram da gradonačelnik Starčević na ovaj način želi kompenzirati gubljenje pozicije Ivice Tomljenovića Goluba, svog zamjenika planira ga staviti za privremenog direktora društva u osnivanju. Zato pozivam cjelokupnu javnost da pratimo ovu situaciju kako bi se vidio njezin razvoj.


Karlo Starčević će sigurno izgubiti ove izbore pa neće imati priliku realizirati ova uhljebljenja, rekao je novinarima dr. sc. Nikola Šimunić. Osvrnuo se na način komunikacije gradonačelnika Starčevića tijekom zadnjeg mirnog prosvjeda građana Bilaja gdje su se susreli.


– Prilikom susreta ja sam mu rekao par dobronamjernih kritika, na što je on uzvratio sa salvom uvreda. Vrijeđao me kako funkcioniram na daljinski upravljač, nemam svoje “ja“, nemam svoje mišljenje i najgore je što-nisam poduzetnik.


On stalno radi podjele pa onda oni koji su poduzetnici vrijede, a svi ostali imaju manju vrijednost. Ovakav način komunikacije ne prihvaćam jer ja mogu razgovarati sa svim ljudima u RH, osim sa Karlom Starčevićem.


Svaki dijalog s takvim čovjekom odmah pada u vodu ako mu dadete samo jednu kritiku, naglasio je kandidat za gradonačelnika Gospića iz stranke LiPO dr. sc. Nikola Šimunić.


Pojasnio je i detalje vezane uz konfilkt u Bilaju, pri čemu je Šimunić definirao nekoliko neugodnih situacija.


– Prišao sam tada gradonačelniku Starčeviću, pružio mu ruku i pitao ga zašto nisu realizirana neka njegova predizborna obećanja. Odmah se naljutio i rekao mi „ti se baviš zemljopisom, a zemljopis nije znanost“.


To je eklatantno nepoznavanje tih pojmova, uvreda i dokaz kako inače funkcionira naše društvo. Druga uvreda je bila kako će me on početi cijeniti kada postanem poduzetnik, kada zaposlim jednu osobu i isplatim jednu plaću.


Ja se borim protiv podjela i takav mi je govor nedopustiva komunikacija i ne mislim se spuštati na takav nivo, rekao je okupljenim novinarima predsjednik GO stranke LiPO i kandidat za gradonačelnika grada Gospića dr. sc. Nikola Šimunić čija je specijalnost demografija.