Javio se župan

Nema prepreka za održavanjem 22. Jeseni u Lici

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Svečano otvorenje očekuje se u petak, 2. listopada od 11 satiUnatrag desetak dana u dijelu medija pojavile su se dezinformacije po kojima se zbog epidemije COVID-19 ove godine neće održati tradicionalna manifestacija „Jesen u Lici“.


Priopćenjem javnosti ovo je danas opovrgao župan ličko-senjski dr. Darko Milinović.


– Želim vrlo jasno naglasiti kako ni u jednom trenutku nije došlo do razmišljanja da „Jesen u Lici“ neće biti održana. Kao župan, ali kao i liječnik da ne bi bilo više dezinformacija, obavještavam javnost da će se manifestacija „Jesen u Lici“ održati kako je i planirano, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera o čemu sam razgovarao i sa kolegom epidemilogom.
Prilike su ozbiljne i u takvim situacijama mi koji obnašamo javne funkcije moramo preuzeti odgovornost i poduzeti aktivnosti koje nam jamče zaštitu zdravlja, ali i gospodarske aktivnosti.


Moja je odgovornost prije svega štititi zdravlje ljudi, ali i jednako tako omogućiti koliko je god to moguće nesmetane uvjete gospodarstvu, a u ovom slučaju prvenstveno OPG-ovima funkcioniranje i osiguravanje egzistencije onima koje oni zapošljavaju, navodi župan Milinović u svojem priopćenju u ime Ličko-senjske županije, organizatora ove priredbe.


Tako će se 22. po redu „Jesen u Lici“ ipak održati prvog vikenda u listopadu, a svečano otvorenje očekuje se u petak, 2. listopada od 11 sati. Izložba će trajati zakljkučno s nedjeljom i ovoga puta će predstaviti više od 200 izlagača iz cijele Hrvatske.