Ernest Petry

Lički župan u Strasbourgu se sastao sa šefovima Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe

Portal Novi list

Imao je mnoštvo aktivnosti i susretaTijekom boravka na kongresu Vijeća Europe u Strasbourgu župan ličko-senjski Ernest Petry imao je mnoštvo aktivnosti i susreta. U izjavi za medije, župan Petry iznio je detalje drugog dana Kongresa.


– Tijekom drugog radnog dana u Strasbourgu održan je izdvojeni Kongres predstavnika europskih regija iz država članica Vijeća Europe, a ujedno smo bili i u hrvatskom veleposlanstvu u Strasbourgu gdje smo održali sastanak s hrvatskom misijom na čelu s veleposlanikom RH Tomaom Gallijem, definirao je župan Ernest Petry.


Završnog trećeg radnog dana u Strasbourgu sastao se s Leendertom Verbeekom – predsjednikom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe te s Haraldom Sondereggerom – potpredsjednikom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe.

Ličko-senjski župan u Strassbourgu boravi kao jedan od predstavnika Hrvatske zajednice županija, sudjeluje na sjednici Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe koja se održava u Francuskoj od 26. do 28. listopada 2021.