VAŽNO PRIZNANJE

Ivana Mikolašević iz KBC-a Rijeka dobitnica godišnje nagrade Hrvatske liječničke komore

Barbara Čalušić

Foto KBC Rijeka

Foto KBC Rijeka

Ivana Mikolašević uvijek naglašava važnost timskoga rada te ističe da su njezini dosadašnji rezultati, kao i dobivene nagrade, zapravo rezultati rada njezinog tima liječnika i sjajnih medicinskih sestara.RIJEKA – Doc. dr. Ivana Mikolašević sa Zavoda za gastroenterologiju Kliničkog bolničkog centra Rijeka i Katedre za internu medicinu Medicinskog fakulteta u Rijeci dobitnica je godišnje nagrade za znanstveni doprinos unaprjeđenju liječničke struke i profesije u kategoriji znanstvenika do 40 godina.


Mikolašević je dosad objavila više od 75 znanstvenih radova indeksiranih u Current Contest/SCIE bibliografskim bazama podataka te više od 50 radova indeksiranih u ostalim relevantnim bazama podataka. Za svoj stručni i znanstveni rad nagrađivana je više od 15 puta, uključujući nagradu L´Oreal and UNESCO za žene u znanosti.


U stručnom i znanstvenom radu, uz svoj tim liječnika i medicinskih sestara, velikim se dijelom bavila nealkoholnom masnom bolesti jetre, najčešćom kroničnom bolesti jetre koja se smatra “tihom epidemijom 21. stoljeća”.
Mikolašević je krajem listopada ove godine izabrana za buduću predsjednicu Hrvatskog gastroenterološkog društva i time postala najmlađa buduća predsjednica i ujedno prva žena koja će obavljati ovu dužnost.


Prema njezinim riječima, dosadašnji rezultati, kao i dobivene nagrade, zapravo su rezultati rada njezinog tima liječnika i sjajnih medicinskih sestara.


– Upravo međusobnim povezivanjem i ulaganjem u edukaciju i kliničke projekte možemo napraviti puno u hrvatskim i europskim okvirima i stvarati pozitivnu atmosferu koja će biti na zadovoljstvo naših pacijenata te naših liječnika i medicinskih sestara, ističe Mikolašević.