NL Bura

Burić ide na izbore: Govore da Rijeka nije hrvatski grad, ali postoje Riječani koji vole Hrvatsku

Hina

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej DrechslerPredsjednik Nezavisne liste Bura Hrvoje Burić najavio je u četvrtak samostalni izlazak te stranke na parlamentarne izbore u 8. izbornoj jedinici na koje će pod sloganom “Volim Hrvatsku”, a poručio je i kako im je cilj osvajanje dva saborska mandata.


Nositelj liste bit će Hrvoje Burić, a o cijeloj listi će, prema Statutu, odlučiti Glavni odbor stranke.


“Naš cilj je osvojiti dva mandata, koji će poslije biti odskočna daska da promijenimo nesposobnu vlast u Rijeci”, kazao je Burić na konferenciji za novinare.
Naveo je kako se “često govori da Rijeka nije hrvatski grad te da upravo iz Rijeke žele poručiti kako postoje građani Rijeke i Istre koji vole Hrvatsku i koji su spremni sve učiniti za dobrobit svog kraja i domovine”.


Naglasio je kako je Bura najspremnija za izbore na koje idu pod sloganom “Volim Hrvatsku” te da će najautentičnije predstavljati građane Rijeke i Istre.


Smatra da saborski zastupnici drugih stranaka, poglavito HDZ-a i SDP-a, ne postaju glasnogovornici birača koji su ih birali, nego glasnogovornici predsjednika stranaka i politike koju provode.


“Dovoljno je samo spomenuti nekoliko saborskih zastupnika SDP-a, Željka Jovanovića i druge, koji nisu ništa učinili za Rijeku, riječki kraj i Istru, a mi ćemo se upravo boriti za Riječane i za Istrijane.”


Oportunizam političke scene u Hrvatskoj


Objašnjavajući zašto će Bura samostalno izaći na izbore, Burić je rekao kako u toj stranci smatraju da “je prevara birača ići s nekim u koaliciju i poslije promijeniti političku ideologiju na temelju koje si ušao u sabor.”


Nastavio je da je “primjer toga HNS, koji je pretrčao HDZ-u i davao mu cijelo vrijeme saborsku podršku i imao aktivnu ulogu putem svojih ministara i tajnika,” te da je “suprotnost u Rijeci, gdje je SDP u koaliciji s HNS-om i time se pokazuje sav oportunizam političke scene u Hrvatskoj.”


Burić je rekao da će u programu Bure, među ostalim, biti uklanjanje rafinerije s Mlake u Rijeci, kako bi se dobio koristan prostor te da će tražiti da termoelektrana u Urinju postane plinska elektrana, kako bi se konačno stavila u funkciju, a Rijeka i Hrvatska dobile izvoznika električne energije.


Istranima je poručio da će sada imati prvi puta priliku glasati za drugu regionalnu stranku, a ne samo za IDS. “Ako nisu zadovoljni HDZ-om, SDP-om ili IDS-im, sada će moći glasati za Nezavisnu listu Buru kao regionalnu stranku,” rekao je Burić.