Potpisan ugovor

Hala Exportdrva predana za programe Rijeke EPK: Uređujemo je u industrijskom poluraspadajućem štihu

Damir Cupać

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej DrechslerRIJEKA – Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel potpisali su ugovor o koncesiji za posebnu upotrebu pomorskog dobra u svrhu odvijanja programa Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020.


Na taj način okončan je posao koji je započeo prije dvije godine, a koji će omogućiti da Grad Rijeka pet godina upravlja halom Exportdrva, površine 5.400 kvadrata koja će za dva tjedna nakon što se obave radovi postati lokacija gdje će građani i građanke Rijeke, brojni gosti i slučajni prolaznici imati priliku uživati u izložbama, glazbenim i scenskim nastupima.

I ministar Butković i gradonačelnik Obersnel izrazili su zadovoljstvo dobrom suradnjom koja je rezultirala stavljanjem na raspolaganje izuzetnog objekta za programe u kulturi.


– Ovaj projekt samo je jedan u nizu koji je realiziran zbog dobre suradnje Ministarstva, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.


Sve je to rezultat četverogodišnjeg rada, a to ne znači da je ovo moj oproštajni govor, našalio se ministar Butković.On je dodao da je ponosan zbog svega, a najviše zbog toga što su komunikacija i suradnja Grada Rijeke i Lučke uprave Rijeke krenule u pozitivnom smjeru.


– Objekt će biti uređen u, kako vole reći arhitekti, industrijskom poluraspadajućem štihu. zahvaljujem se ministru Butkoviću i na čitavom nizu investicija koje su realizirane, koje su u tijeku i koje će se realizirati, kazao je Obersnel.Zaključio je da je preuzimanje zgrade dokaz da projekt Europske prijestolnice kulture nije okončan i najavivši čitav niz događanja i programa koji će biti rezultat izmijenjen financijskih i organizacijskih okolnosti.Ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa izjavio je da će Exportdrvo postati mjesto u kojem će se održavati kulturna događanja što je i poruka da Lučka uprava želi vraćati najljepše riječke lokacije građanima.