PROMOCIJA SPORTA

Gradonačelnik i nogometaši NK Rijeka posjetili OŠ »Vladimir Gortan«: Sa svojim idolima zaigrali i nogomet

Bruna Matičić

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Riječki gradonačelnik Marko Filipović prvašićima je poklonio tri nogometne lopte, a dopredsjednik HNK Rijeka Dean Šćulac i nogometaši Ivan Smolčić i Matej Vuk učenicima podijelili vrećice za sportsku opremu te su s njima zaigrali nogomet.RIJEKA – U sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta učenike prvih razreda Osnovne škole »Vladmir Gortan« jučer su posjetili članovi HNK Rijeke i čelnici Grada Rijeke te ih razveselili prigodnim darovima.


Jučerašnji posjet prvašićima obilježen veseljem i uzbuđenjem organiziran je s ciljem promicanja sporta te poticanja na fizičku aktivnost i bavljenje sportom. Tom prilikom riječki gradonačelnik Marko Filipović, u društvu zamjenice Sandre Krpan i pročelnice Odjela gradske uprave za odjel i školstvo Sande Sušanj, prvašićima je poklonio tri nogometne lopte.


Sport svima


– Grad Rijeka trudi se učenicima u svim svojim školama omogućiti i osigurati da se bave sportom i fizičkom aktivnošću. U tome ćemo i dalje ustrajati, a vama želim da uživate u početku obrazovanja, stjecanju novih prijateljstava i znanja i poručujem da budete aktivni i da se bavite sportom, riječi su kojima se gradonačelnik obratio prvašićima, dok su dopredsjednik HNK Rijeka Dean Šćulac i nogometaši Ivan Smolčić i Matej Vuk učenicima podijelili vrećice za sportsku opremu te istaknuli da im je drago što imaju mogućnost biti prisutni među djecom i promovirati sport.


Foto galerija: OŠ Vladimir Gortan - posjet igrača HNK Rijeka Foto: Mateo Levak
– Djeca su naša budućnost, a ovim prigodnim poklonom želimo ih potaknuti na fizičku aktivnost i bavljenje sportom, ali i zahvaliti na podršci koju iskazuju našem klubu, kazao je Šćulac.
Osim vrećica za trening učenicima su podijeljene i Pristupnice za učlanjenje u HNK Rijeku, a tijekom druženja igrači su učenike dodatno razveselili te s njima zaigrali nogomet.


Prigrlili »Mi Move«


Posjetiteljima su se u ime škole zahvalili pedagoginja Mirjana Vežnaver, učitelj povijesti i informatike Dinko Benčić te Julija Ljubančić, učiteljica tjelesne kulture i voditeljica školskog sportskog društva »Vojak« koja je istaknula da OŠ »Vladimir Gortan« osim kroz redovnu nastavu tjelesnog odgoja, brojnim aktivnostima svoje učenike nastoji potaknuti na bavljenje sportom.


– Školski sportski klub »Vojak« okuplja oko 350 učenika koji iznimno uspješno sudjeluju na školskim sportskim natjecanjima. Također, naša škola prva je u gradu prihvatila projekt Grada Rijeke i Riječkog sportskog saveza »Ri Move« koji i dalje uspješno provodimo te će u njega ove godine biti uključeno oko 70 učenika i učenica koji pohađaju produženi boravak.


U sklopu projekta učenike upoznajemo s gimnastikom, judom, atletikom, ali i loptačkim sportovima, što je dobro jer djeca uče osnove sporta, a kasnije se rado uključuju u sportske klubove, istaknula je Ljubančić te dodala da škola provodi i programe Hrvatskog školskog športskog saveza – Univerzalnu sportsku školu i Vježbaonicu te surađuje s brojnim sportskim klubovima koji u popodnevnim satima treniraju u školskoj dvorani.