Zabavno i sportsko

Više od 300 članova antifašističkih udruga iz PGŽ-a okupilo se u Lokvama na druženju

Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Zastupljeni su predstavnici svih 18 UABA udruga s područja naše ŽupanijeTristotinjak članova antifašističkih udruga s područja Primorsko-goranske županije okupilo se danas u Lokvama na prigodnom zabavno-sportskom druženju tijekom kojeg su se ne samo prisjetili davne slavne prošlosti, već i zabavili uz sportske igre (šah, kartanje, pikado, boćanje, košarka), glazbu te iće i piće.


Dinko Tamarut, predsjednik SABA PGŽ rekao nam je kako je nakon što je prije korone 2019. godine u Rijeci održanog druženja, ovo obnova tradicije koju članovi antifašističkih udruga jako vole.


Zastupljeni su predstavnici svih 18 UABA udruga s područja naše Županije. S Krka i Novog Vinodolskog došli su autobusima, a mnogi su došli osobnim vozilima i kombijima.
“Sretni smo zbog obnavljanja ovog oblika našeg druženja, a cilj je još jednom istaknuti značaj antifašizma i doprinos Hrvatske, posebno ovog našeg područja Primorsko-granske županije, borbi protiv fašizma koji, na žalost, iznova jača i protiv kojeg se moramo boriti podsjećajući na svo zlo koje je svijetu donio.


Lokve smo odabrali jer ovog puta želimo dati značaj goranskom antifašizmu i doprinosu Gorskog kotara borbi za slobodu”, rekao je Tamarut zahvalivši Općini Lokve, posebno načelniku Toniju Štimcu na odličnom domaćinstvu.