CeKaPe

U Staroj Sušici počela prva Zimska škola pisanja

Marinko Krmpotić

S Ljetne škole pisanja u Staroj Sušici / Foto Marinko Krmpotić

S Ljetne škole pisanja u Staroj Sušici / Foto Marinko Krmpotić

Na programu su 3 radionice: Proza, Poezija i RaspisivanjeNakon niza uspješno održanih Ljetnih školi pisanja, u Staroj Sušici počela je prva Zimska škola pisanja u organizaciji zagrebačkog CeKaPe koja će trajati do nedjelje, 23. siječnja.


Ovog puta, govori nam u ime organizatora Sanja Vučković, bit će održane tri radionice.


– Riječ je o Prozi, Poeziji i Raspisivanju. Voditelji radionica vodeća su imena hrvatske književne scene.
Olja Savičević Ivančević, jedna od najuspješnijih spisateljica u regiji, sjajna pjesnikinja i prozna spisateljica vodi radionicu poezije.


Ivana Bodrožić, višestruko nagrađivana spisateljica, u samom vrhu hrvatske književne scene, voditeljica je radionice Raspisivanje, a Enver Krivac, odličan pisac i mentor riječkih radionica pisanja, vodit će radionicu Proze, objašnjava Vučković.


– Radionice se održavaju u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, a slobodno je vrijeme rezervirano za pisanje i rad na tekstovima.


Uz svakodnevni, cjelodnevni rad na tekstu, večernji sati rezervirani su za književne tribine te razgovore s gostima.


Zimsku školu pokrećemo stoga jer su nam iskustva s Ljetnom školom izuzetna i Stara Sušica i ovaj prekrasni dvorac pun su pogodak kad je riječ o radu vezanom uz književno poučavanje.


Vjerujemo da slično raspoloženje i kvalitetu rada možemo ostvariti i zimi, a budući da nam je ovo prvi put, ipak se nismo opredijelili za cijeli tjedan, što je uobičajeno u Ljetnoj školi, već za nepunih pet dana.


Naravno, pokaže li se da nam treba više vremena, svakako ćemo naredne godine to učiniti, najavila je Sanja Vučković.