CEKAPE

Počela Ljetna škola pisanja u dvorcu Stara Sušica

Marinko Krmpotić

Tomica Šćavina vodi jednu od radionica / Foto CeKaPe

Tomica Šćavina vodi jednu od radionica / Foto CeKaPe

U poznatom dvorcu u Staroj Sušici počela je jedanaesta Ljetna škola pisanja koja će trajati do kraja ovog tjednaU poznatom dvorcu u Staroj Sušici, u organizaciji Centra za kreativno pisanje (CEKAPE), počela je jedanaesta Ljetna škola pisanja koja će trajati do kraja ovog tjedna.


Četrdesetak polaznika različitim će se oblicima književnosti učiti uz pomoć niza kvalitetnih hrvatskih književnika kao što su Dorta Jagić (poezija), Ivana Bodrožić (radionica Raspisivanje), Tomica Šćavina (radionica S one strane pisanja), Enver Krivac (proza) i Davor Mandić (kratka priča).


Do sada je, ističu u CEKAPE-u, ovu sedmodnevnu intenzivnu radionicu pisanja u izolaciji dvorca na rubu šume, završilo preko 250 polaznika i polaznica, koji su u osami Gorskog kotara i čaroliji stoljetne šume živjeli i pisali književnost:
“Uz svakodnevni, gotovo cjelodnevni rad na tekstu, i ove godine u večernjim satima razgovaramo o pisanju, književnosti s gostujućim piscima i pjesnicima, a zajednička večernja druženja posvetit ćemo zajedničkom čitanju vlastitih tekstova i već legendarnom književnom kvizu, Sušicoteka.


Svi mi koji smo doživjeli i proživjeli sedam dana kolovoza u sušičkom dvorcu, svoje stvaralačke dane dijelimo na prije i poslije Ljetne škole pisanja. Jer Ljetna škola je iskustvo koje mijenja!”, ističe Sanja Vukčević koja godinama brine o organizaciji ove pažnje vrijedne Ljetne škole pisanja.