Goranska kiparska radionica

Noć skulpture održana u Mrzloj Vodici

Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Nikola Nenadić, asistent na Akademiji primjenjene umjetnosti u Rijeci, u krugu crkve izradio je skulpturu svete Ane koja će ubuduće krasiti ovu lokacijuSedma po redu Noć skulpture u organizaciji Goranske kiparske radionice i Općine Lokve održana u Mrzloj Vodici, točnije kod crkvice Svete Ane u tom mjestu.


Razlog zbog kojeg je Mrzla Vodica odabrana za domaćinstvo ovogodišnje „Noći skulptura“ je to što je Nikola Nenadić, asistent na Akademiji primjenjene umjetnosti u Rijeci, u krugu crkve izradio skulpturu te svetice koja će ubuduće krasiti ovu lokaciju.

U izradi skulpture Svete Ane puno je pomogao Mrlovodičan Željko Malnar, pomoćni radnik koji godinama sudjeluje u radu GKR pa je ta njegova višegodišnja nazočnost istaknuta postavljanjem ove skulpture u mjesto u kojem živi.


Uz skulpturu Svete Ane sudionicima „Noći skulpture“ predstavljena je i skulptura „Isprekidane staze“ koju je još prošle godine u svibnju raditi počeo Bruno Paladin, a danas je prvi put predstavljena javnosti.Riječ je dvodijelnoj skulpturi koja će svoje mjesto naći u zgradi Općine Lokve jer je i namijenjena unutrašnjem prostoru, ali je njeno predstavljanje na otvorenom području bilo itekako uspješno.


Nazočne su prije predstavljanja skupltura pozdravili načelnik Općine Lokve Toni Štimac, predsjednik Goranske kiparske radionice Milutin Burić te u ime mještana Mrzle Vodice Jadranka Andrić Maravić.