kandidat za gradonačelnika

Davor Štimac: Povećat ćemo broj parkova i mjesta za rastrčavanje životinja

Jakov Kršovnik

U planu njegova tima za unapređenje brige o kućnim ljubimcima i napuštenim životinjama je i pobrinuti se za skloništa za nezbrinute životinje te provesti kampanju za udomljavanje.RIJEKA – Naša ideja je da grad bude čist, brinut ćemo se o tome da na ulicama ne bude izmeta, da educiramo građane, krenemo već od vrtića i osnovnih škola, kako bi najmlađi sugerirali ostalima kako treba raditi, kaže kandidat za gradonačelnika Davor Štimac. U izjavi za medije također je napomenuo da treba povećati broj parkova i mjesta za rastrčavanje životinja za što se, smatra, može izdvojiti par stotina kvadrata u svakom kvartu.


U planu njegova tima za unapređenje brige o kućnim ljubimcima i napuštenim životinjama je i pobrinuti se za skloništa za nezbrinute životinje te provesti kampanju za udomljavanje. Kandidatkinja za županicu Iva Rinčić kazala je da žele brigom za životinje pokazati svoju političku i moralnu odgovornost.


– Želimo da koordinacijska radna skupina za brigu o životinjama na razini Županije, koja već postoji, postane zaista aktivan sudionik i kreator dobrih politika i praksa brige za životinje. Želimo senzibilizirati javnost, prvenstveno mlade, za brigu o životinjama – ukidanje lanaca, ukidanje nasilja, ali možda i zabrana vatrometa koji šteti ljubimcima, te promocija bezmesne prehrane i drugih aktivnosti, rekla je Rinčić. Kao podrška govorile su i doktorica veterinarske medicine Martina Mičić Luštica i Dijana Primožić, predsjednica udruge prijatelja životinja Vis Vitalis.