Otkriven uzrok onečišćenja

Otpadne vode iz Hotela Imperial zagadile dio plaže Slatina

Marina Kirigin

Utvrđena veza između starog zidanog oborinskog kanala koji se nalazi u luci Portić te hotela Imperial / Snimio Marin ANIČIĆ

Utvrđena veza između starog zidanog oborinskog kanala koji se nalazi u luci Portić te hotela Imperial / Snimio Marin ANIČIĆ

Bez odgode su obaviještene odgovorne osobe Hotela Imperial koje su preuzele odgovornost da će u što kraćem roku otkloniti nedostatke sanitarne odvodnje hotela Imperial, kako bi se što brže otklonio i sam uzrok zagađenja morske vode u luci Portić te na dijelu plaže Slatina, odnosno plićaku ispod hotela MilenijOPATIJA  Naporima stručnjaka Trgovačkog društva Liburnijske vode d.o.o., otkriven je uzrok onečišćenja morske vode u luci Portić te na dijelu plaže Slatina, odnosno plićaku ispod hotela Milenij.


Djelatnici Liburnijskih voda su korištenjem metode ispitivanja dimom, bojom te kamerom (CCTV inspekcija) utvrdili vezu između starog zidanog oborinskog kanala koji se nalazi u luci Portić te hotela Imperial.


U višednevnim ispitivanjima isključene su sve mogućnosti onečišćenja, iz svih okolnih kolektora sanitarne odvodnje te je utvrđeno kako  dio otpadne sanitarne vode iz Hotela Imperial otječe u stari zidani oborinski kanal koji se nalazi u lučici Portić.
Bez odgode su obaviještene odgovorne osobe Hotela Imperial koje su preuzele odgovornost da će u što kraćem roku otkloniti nedostatke sanitarne odvodnje hotela Imperial, kako bi se što brže otklonio i sam uzrok zagađenja morske vode u luci Portić te na dijelu plaže Slatina, odnosno plićaku ispod hotela Milenij. 


Grad Opatija će nastaviti požurivati radnje otklona uzroka onečišćenja. O utvrđenom činjeničnom stanju obaviještena je i nadležna Državna vodopravna inspekcija radi poduzimanja radnji iz nadležnosti tog upravnog tijela prema zagađivaču, stoji u objavi glasnogovornice Opatije Ljiljane Vidmar-Erjavac.