Sjednica Vijeća

KORONA I ZADUŽENJE Kostrena diže kredit od 14 milijuna kuna za dva projekta

Barbara Čalušić

snimila Barbara Čalušić

snimila Barbara Čalušić

Glavna tema sjednice, očekivano je bila suočavanje s koronavirusom, a kostrenski načelnik Dražen Vranić istaknuo je kako su poduzete mjere na lokalnoj razini dale rezultata, a njihovo daljnje provođenje bit će usklađeno sa županijskim i nacionalnim stožerom.KOSTRENA – Općina Kostrena zadužit će se za 14 milijuna kuna na deset godina s godišnjom obavezom od 1,5 milijuna kuna za igradnju vatrogasnog doma u Pavekima i izgradnju pomoćnog igrališta u Kostreni. Odluka je, kao i sve ostale, jednoglasno usvojena na posljednjoj sjednici Vijeća kojoj su prisustvovali samo vijećnici vladajuće koalicije.


Sjednica bez oporbe


Na sjednici nisu bili prisutni vijećnici oporbenog HDZ-a i Unije Kvarnera iz koje su se oglasili priopćenjem.


– Zatražili smo od predsjednika Vijeća da u cilju provođenja mjera prevencije širenja COVID-19 odgodi sjednicu Vijeća. Također smo zatražili da se odgode sve sjednice, skupštine i odbori u ustanovama i tvrtkama u vlasništvu Općine Kostrena. Protiv smo kreditnog zaduživanja općine za projekte »Društveni vatrogasni dom u Pavekima« i »Rekonstrukcija pomoćnog igrališta stadiona Žuknica« jer imamo dovoljno velik proračun da se financiramo iz vlastitih sredstava. Općina se zadužila kad se gradila sportska dvorana, ugovorna cijena iznosila je 28 milijuna kuna, a objekt je dovršen s 40 milijuna kuna, što je daleko veća kapitalna investicija. Podržavamo izgradnju vatrogasnog doma kao i rekonstrukciju pomoćnog nogometnog igrališta, ali protiv smo načina na koji se planira financirati. Pritom mislimo da smo se trebali zadužiti i započeti gradnju Doma za starije osobe. Uvjeti banke koji se navode u prijedlogu odluke su momentalno povoljni, no, s obzirom na okolnosti, pandemija koronavirusa, mogu se očekivati i povoljniji, stoji u priopćenju iz kostrenske Unije Kvarnera u kojoj misle da se radi o neodgovornoj, ishitrenoj i populističkoj odluci.


Koronavirus
Glavna tema sjednice, očekivano je bila suočavanje s koronavirusom, a kostrenski načelnik Dražen Vranić istaknuo je kako su poduzete mjere na lokalnoj razini dale rezultata, a njihovo daljnje provođenje bit će usklađeno sa županijskim i nacionalnim stožerom.


– Općina Kostrena je napravila i korak više, i ako se budemo pridržavali smjernica, vjerujemo da će sve proći bez posljedica. Zbog sigurnosti sviju nas moramo prijaviti sve koji se ne pridržavaju propisanih mjera, poručio je SDP-ov Željko Linšak jer misli da će u razdoblju od tri do četiri tjedna doći do vrhunca epidemije.