Kastav pred izborom

HDZ Kastva pozvao je birače da u nedjelju u drugom krugu izbora izaberu promjene

Andrej Petrak

snimio Marin Aničić

snimio Marin Aničić

– Jasno je da mi ne možemo pozvati naše birače da glasuju za Mateja Mostarca, koji garantira nastavak dosadašnjeg načina upravljanja gradom. Kandidat Akcije mladih bliži je pobjedi, a po programu sve liste koje su zastupljene u Gradskom vijeću, osim koalicijske SDP-a i partnera, zalažu se za promjenu i drugačiji način upravljanja gradom – rekao je Davorin Šimunović.– Dosadašnja gradska vlast nema većinu. Volja građana u prvom krugu pokazala je da žele promjene u vođenju grada. Drago mi je da su birače prepoznali se da se zalažemo za grad koji mora služiti građanima. Ta je vlast 27 godina zanemarivala i pogodovala pojedincima. Vijećnici HDZ-a imaju volju, želju i znanje da ostvare sve ono za što smo se u programima zalagali – rekao je predsjednik HDZ-a Kastva Hrvoje Perić.


On je, također, zahvalio biračima što su HDZ-u omogućili znatno bolji rezultat na ovim lokalnim izborima.


Davorin Šimunović, koji je bio kandidat HDZ–a za gradonačelnika, čestitao je kandidatima koji su prošli u drugi krug.
– Jasno je da mi ne možemo pozvati naše birače da glasuju za Mateja Mostarca, koji garantira nastavak dosadašnjeg načina upravljanja gradom. Kandidat Akcije mladih bliži je pobjedi, a po programu sve liste koje su zastupljene u Gradskom vijeću, osim koalicijske SDP-a i partnera, zalažu se za promjenu i drugačiji način upravljanja gradom – rekao je Davorin Šimunović.


Josip Gabrić kaže da moraju građanima javno reći da je istina da su ih pokušali kontaktirati iz SDP-a, ali da bilo kakve razgovore s njima odbijaju.


– Pojedini ugledni članovi SDP-a kontaktirali su naše članove, a takve pokušaje držimo neprimjerenim. Naravno da mi s takvim ljudima nemamo o čemu razgovarati. Takve pokušaje držimo pokazateljem velike nervoze SDP-a i vrlo vidljive panike. Svjesni su da je Kastav došao na prag promjena. Kastvom ubuduće treba upravljati, a ne vladati, kao što to čine SDP-ovci, rekao je Josip Gabrić.