Financiranje

SZ i SKC Sveučilišta u Rijeci raspisali natječaj za studentske projekte

Ingrid Šestan Kučić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Studentskim projektima pola milijuna kunaStudentski zbor Sveučilišta u Rijeci i Studentski kulturni centar raspisali su natječaj za financiranje studentskih projekata putem kojeg će se studentima ukupno distribuirati 520 tisuća kuna.


Natječaj za programe iz kulture i umjetnosti provodi Studentski kulturni centar, a sve ostale Studentski zbor.


Natječaj je otvoren do 25. siječnja, a cilj je natječaja potaknuti studente i studentske organizacije na provođenje većeg broja aktivnosti i projekata, kao i doprinijeti podizanju kvalitete života studenata Sveučilišta u Rijeci te osvijestiti akademsku zajednicu o volonterskom djelovanju u široj zajednici.
Također, cilj je što bolje informirati i educirati studente o osnovama prijavljivanja projektnih ideja, provođenju projekata i o projektnom upravljanju.


Natječajem se financiraju projekti iz područja zabave, međunarodne suradnje, studentskih medija, znanstveno-stručnih programa, programa studenata s invaliditetom, društvenih projekata, programa u domeni sporta te ostale studentske aktivnosti.


Pravo prijave na Natječaj imaju svi studenti Sveučilišta u Rijeci neovisno o razini i vrsti studija, studenti pojedinci i grupe studenata koje djeluju na sveučilišnoj razini, studentske organizacije, studentski zborovi sastavnica Sveučilišta u Rijeci, studentske udruge i druge organizacije studenata.


Postupak evaluacije prijavljenih studentskih programa provodit će se na dvije razine.


Prvu razinu provode povjerenstva za evaluaciju projekata na razini sastavnica, kojima pojedini prijavitelji pripadaju.


Na toj razini, vrši se kontrola pristigle projektne dokumentacije te se određuje kategorija važnosti projekta za sastavnicu.


Drugu razinu evaluacije provodi Povjerenstvo za evaluaciju projekata na razini Sveučilišta.


Na toj razini, provjeravaju se izvješća povjerenstava na razini sastavnica, uspoređuju se troškovnici i ponude, daju se mišljenja te prijedlozi financiranja pojedinih projekta, uz obvezno obrazloženje.