Podcast

Soundbites: Facebook pokreće nove audio usluge, žele parirati Clubhouseu

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Direktor Facebooka je u razgovoru za platformu Discord rekao da Facebook razmatra pokretanje i audio "soba“ uživoOsnivač i direktor Facebooka Mark Zuckerberg u ponedjeljak je objavio da njegova tvrtka planira lansirati nekoliko audio usluga za pretragu i reprodukciju podcast sadržaja.


Zuckerberg je rekao da najveća svjetska društvena mreža u idućim mjesecima planira lansirati audio usluge koje uključuju kratke zvučne isječke nazvane “Soundbites“ kojima će se otkrivati i reproducirati podcasti.


Direktor Facebooka je u razgovoru za platformu Discord rekao da Facebook razmatra pokretanje i audio “soba“ uživo.
Ubrzani rast godinu dana stare aplikacije Clubhouse pokazao je potencijal zvučnih chat usluga, posebno u vrijeme dok je većina svjetskog stanovništva kod kuće zbog pandemije koronavirusa.


Facebook se time pridružuje tvrtkama koje su pokrenule audio usluge. Twitter je u procesu testiranja svojeg proizvoda “Spaces“ koji bi trebao biti spreman do kraja ovog mjeseca.


Zuckerberg je u razgovoru najavio da Facebook surađuje i sa Spotifyjem kako bi se glazbenicima i slušateljima olakšalo dijeljenje sadržaja s te platforme za slušanje glazbe.