lažna vijest

Amazon demantirao da će do kraja ove godine prihvatiti bitcoin kao sredstvo plaćanja

T.I.

Foto: iStock

Foto: iStock

Nakon što je očito lažna vijest demantirana, vrijednost bitcoina je pala i pokazala da su kriptovalute daleko od stabilnosti, neotporne na manipulacije, i da jedna glasina ili tweet utjecajne osobe može bitno podići ili srušiti vrijednostNakon što je neimenovani navodni insajder iz Amazona rekao za londonske poslovne novine City AM da će kompanija Jeffa Bezosa već “do kraja godine” prihvaćati plaćanja u Bitcoinu, kojeg će slijediti Ethereum, Cardano i Bitcoin Cash, iz Amazona su jučer demantirali takve namjere.


Objava informacija neimenovanog izvora očekivano je izazvala skok vrijednosti bitcoina od 14,5 posto, narastao je na preko 40 000 dolara, što je najveća vrijednost još od lipnja.


Također očekivano, nakon što je očito lažna vijest demantirana, vrijednost bitcoina je pala i pokazala da su kriptovalute daleko od stabilnosti, neotporne na manipulacije, i da jedna glasina ili tweet utjecajne osobe može bitno podići ili srušiti vrijednost. Tijekom današnjeg jutra bitcoin je pao na vrijednost od 36,600 dolara.


Izvor: CoinMarketCap“Bez obzira na naš interes za svemir, špekulacije koje su uslijedile oko naših specifičnih planova za kriptovalute nisu istinite” – prenosi Reuters pomalo ironičnu izjavu glasnogovornika Amazona. No njegova naredna rečenica ne isključuje mogućnost da u budućnosti Amazon uvede kriptovalute kao sredstvo plaćanja za njihove usluge i proizvode.


“I dalje smo usredotočeni na istraživanje kako bi to moglo izgledati za kupce koji kupuju na Amazonu.”