Bogat program

Tri dana puna filmova: Najavljen ovogodišnji Motovunski filmski festival

Kim Cuculić

Ponovno će se vrtjeti propeleri Motovuna / Foto MFF

Ponovno će se vrtjeti propeleri Motovuna / Foto MFF

Selektori Milena Zajović i Jurica Pavičić pripremili su bogat filmski i popratni programMOTOVUN – Motovunski filmski festival od 30. srpnja do 1. kolovoza donosi tri dana puna filmova i zabave do kasno u noć – piše u najavi organizatora.


Motovunski filmski festival i ovog će ljeta podići svoja platna na »Brdu filmova«. Selektori Milena Zajović i Jurica Pavičić pripremili su bogat filmski i popratni program kojim će slaviti kreativnost, povratak normalnom životu, ali i odanost lokalnoj zajednici koja je itekako osjetila posljedice višemjesečne izolacije.


– Ovo je zaista bila sezona puna iskušenja, koja su nas motivirala da pronađemo pravi motovunski odgovor na organizacijske izazove koji su se nametnuli festivalima diljem planeta, pa tako i nama. Drago mi je što mogu najaviti da smo pronašli način da svi na siguran i neopterećen način uživaju u onome po čemu smo poznati – atmosferi izmještenoj iz često turobne stvarnosti i pravoj proslavi života – rekao je direktor festivala Igor Mirković.

Uz 15 filmova u glavnom programu i niz popratnih projekcija, nezaobilazan je i program Motovunski kratki iz kojeg najbolji europski film ulazi u konkurenciju za »europski Oscar«, odnosno nagradu Europske filmske akademije. Kao uvod u ovogodišnji festival, selektori Motovunskih kratkih Inja Korać i Andrej Korovljev u suradnji s kolegama s najvećih svjetskih festivala poput Berlinalea, Cannesa i Venecije priredili su i online festival My Darling Quarantine u kojem je dosad prikazano 77 kratkih filmova. Uz poštivanje svih mjera za borbu protiv koronavirusa, ali i protiv prateće epidemije letargije, glazbena i druga popratna zbivanja ostaju sastavni dio Motovuna. Festivalski kamp u podnožju brda proslavit će dvadeseti rođendan, a smještaj za kampere i ove je godine besplatan uz paket kupljenih ulaznica. Posjetitelji skloniji čvrstom krovu nad glavom o mogućnostima smještaja mogu se informirati na web stranici festivala, na kojoj će 15. lipnja biti otvorene i prijave za volontere koji su udarna snaga i srce Motovuna. Detalji programskih iznenađenja bit će otkriveni u tjednima koji su pred nama.