Lokalni izbori

U HKD-u tribina o kulturnoj politici Rijeke u post-EPK razdoblju

Kim Cuculić

Foto Screenshot

Foto Screenshot

Koja je vizija kulturne politike Rijeke u sljedećem razdoblju



GSG, organizacija u kulturi, ususret lokalnim izborima najavljuje tribinu o kulturnoj politici Rijeke koja će se održati u HKD-u na Sušaku 7. travnja od 17 sati, te će se moći pratiti putem platforme Zoom i YouTube kanala.


Kandidatkinje i kandidati za gradonačelnicu/ka Rijeke na temu će razgovarati s novinarom i piscem Davorom Mandićem.


Dolazak na tribinu potvrdili su Ana Blečić Jelenović (Lista za Rijeku), Marko Filipović (SDP), Nikola Ivaniš (PGS), Vlado Mezak (nezavisni kandidat), Katarina Peović (Radnička fronta), Davor Štimac (nezavisni kandidat), Vedran Vivoda (Akcija mladih) i Nebojša Zelič (Možemo! Rijeka).




Kakva nas kultura očekuje u pandemijskom i postpandemijskom vremenu smanjenih budžeta i neizvjesnih javnih okupljanja? Kakva u post-EPK vremenu? Koja je vizija kulturne politike Rijeke u sljedećem razdoblju?


Kako bolje preraspodijeliti proračun za javne potrebe u kulturi? Kakav bi trebao biti odnos institucionalnog i izvaninstitucionalnog sektora, a kakav kulturnih i kreativnih industrija i kulture?


Je li umjetnicama i umjetnicima te umjetničkom radu potrebna značajnija podrška i, što sa svim tim (novim i starim) prostorima kulture? – neka su od pitanja ove tribine.


S obzirom na epidemiološke mjere, publika tribini neće prisustvovati uživo, već putem navedenih platformi. Poveznica na Zoom bit će objavljena uskoro na društvenim mrežama i web stranici GSG-a.