Priznanje

Riječani nagrađeni na Zagreb Design Weeku za dizajn rute Lungomare Art

Ivana Kocijan

Foto Ivan Vranjić

Foto Ivan Vranjić

Studiji za grafički dizajn i copywriting Mikser i Cipmann te akademski kipar Tomica Grubiša osvojili su prvu nagradu u kategoriji Dizajn prostora za kulturno-turističku rutu Lungomare Art, projekt Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture



Riječki studiji za grafički dizajn i copywriting Mikser i Cipmann te akademski kipar Tomica Grubiša osvojili su prvu nagradu na Zagreb Design Weeku 2021. u kategoriji Dizajn prostora za projekt Lungomare Art.


Lungomare Art je kulturno-turistička ruta na kojoj umjetnost susreće ljude. Na devet lokacija diljem Kvarnera postavlja se deset umjetničkih radova, a vizualni identitet odražava upravo ta mjesta susreta (9N = 9 lokacija).


Informativne table postaju mjesto susreta različitih materijala – na urbanijim lokacijama postavljene su table od metala i stakla, a u prirodi table od drva i stakla (drvo i metal susreću staklo).




Autori vizualnog identiteta su Mikser i Cipmann, a autori signalizacije, tj. informativnih tabli, Mikser, Cipmann i Tomica Grubiša koji je informativne table ručno izradio.


Podsjetimo, Lungomare Art je projekt Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture koji je vodila povjesničarka umjetnosti Iva Kelentrić, a tijekom 2020. godine realizirano je i postavljeno osam umjetničkih radova na sedam lokacija: Riječkoj tržnici, plaži Grčevo, u Kostreni, Brseču, Voloskom, Lovranskoj Dragi i Baški.


Mikser su Nina Delanović, Mirna Gurdon i Lea Jurin, dok iza studija Cipmann stoje Martina Čip Škulić i Nina Raimann Kovačević. Uz njih je na projektu Lungomare Art radio i Tomica Grubiša, a nagradu su primili svi kao tim.