Pan-Adria

Otvoreni poziv umjetnicima iz područja suvremenog plesa za koprodukciju

Davor Mandić

Međunarodna plesna mreža Pan-Adria objavila je poziv



Međunarodna plesna mreža Pan-Adria poziva umjetnike iz područja suvremenog plesa da se prijave na otvoreni poziv za koprodukciju. Odabrana produkcija bit će premijerno predstavljena u rujnu 2022. godine, javljaju iz Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku koji je partner mreže.


Pan-Adria inače je koprodukcijski format partnerskih institucija koje djeluju na području Jadrana, Alpa i panonskog bazena, kojim se želi ojačati suradnja između uključenih organizacija, kao i ponuditi optimalne uvjete za stvaranje i predstavljanje novih projekata te pridonijeti prepoznavanju suvremenog plesa u regiji.


Pan-Adria nudi sufinanciranje produkcije izvedbe u bruto iznosu od 7.000 eura, podršku u izvođenju premijere, sufinanciranje svih gostovanja na partnerskim pozornicama u iznosu od 1.000 eura po gostovanju, mogućnost korištenja prostora za probe i rezidencije u partnerskim gradovima mreže, mogućnost mentorstva tijekom kreativnog procesa.




Oni koji se žele prijaviti moraju poslati popunjeni obrazac za prijavu (na engleskom jeziku) na e-mail: [email protected] do nedjelje, 10. travnja 2022. godine.


Postupak odabira provodit će žiri od sedam predstavnika mreže Pan-Adria. Projekti koji prođu u uži izbor bit će pozvani na prezentaciju putem Zoom platforme u utorak, 19. travnja 2022. godine. Kandidati će biti obaviješteni o rezultatima odabira najkasnije do srijede, 20. travnja 2020. godine.