Nagrada za postignuća

Raspisan novi poziv Književne nagrade “Drago Gervais”

Davor Mandić

Branimir Dropuljić, prošlogodišnji dobitnik nagrade Drago Gervais / Foto Marko Gracin

Branimir Dropuljić, prošlogodišnji dobitnik nagrade Drago Gervais / Foto Marko Gracin

Rok za predaju radova je 31. svibnja 2021.



Raspisan je novi natječaj za dodjelu Književne nagrade »Drago Gervais« za 2021. godinu. Grad Rijeka dodjeljuje književnu nagradu »Drago Gervais« za iznimna postignuća na području književnog stvaralaštva i to u dvjema kategorijama: za najbolje neobjavljeno književno djelo (roman, zbirka pjesama, zbirka novela, drama i drugo) i za najbolje objavljeno književno djelo na nekom od idioma čakavskog narječja hrvatskog jezika.


Nagrada se u objema kategorijama sastoji od novčane nagrade (u svakoj kategoriji 20.000 kuna neto) i posebnog priznanja. U kategoriji neobjavljenog književnog djela, pored novčane nagrade i posebnog priznanja, autoru pripada pravo na objavljivanje književnog djela na teret proračunskih sredstava Grada Rijeke.


U ovoj kategoriji valja predati anonimne rukopise, dostavljene u PDF datoteci na USB-prijenosnoj memoriji. Naziv datoteke mora sadržavati naslov djela i šifru autora. Uz USB valja priložiti zapečaćenu omotnicu na kojoj je napisana šifra autora. Na papiru, u omotnici treba napisati ime i prezime autora, šifru autora, adresu, broj telefona i e-mail adresu.




Dopušteno je poslati samo jedan književni rukopis, a rukopis ili dijelovi rukopisa predani na javni natječaj ne smiju biti objavljeni prije ili za vrijeme javnog natječaja, u bilo kojem obliku.


Za Književnu nagradu »Drago Gervais« za objavljeno djelo na nekom od idioma čakavskog narječja hrvatskog jezika konkuriraju knjige objavljene u razdoblju od 1. siječnja 2019. do 31. prosinca 2020. godine. Rok za predaju radova je 31. svibnja 2021., a rezultati natječaja bit će objavljeni do 30. rujna 2021. na web-stranici Grada Rijeke.