Lažljivi život odraslih

Novi roman Elene Ferrante od 1. rujna u knjižarama

Hina

Foto Profil

Foto Profil

Bez ikakve sumnje jedna od najiščekivanijih knjiga godine, "Lažljivi život odraslih" fascinantna je i moćna priča o odrastanju, za koju je već Netflix kupio prava za ekranizaciju



Novi roman roman talijanske spisateljice Elene Ferrante “Lažljivi život odraslih”, prvi nakon slavne tetralogije “Genijalna prijateljica”, izlazi 1. rujna u više od 25 zemalja svijeta istodobno, pa tako i u Hrvatskoj, u izdanju nakladnika Profil i prijevodu Ane Badurina.


Bez ikakve sumnje jedna od najiščekivanijih knjiga godine, “Lažljivi život odraslih” fascinantna je i moćna priča o odrastanju, za koju je već Netflix kupio prava za ekranizaciju, ističu iz Profila.


Elena Ferrante umjetničko je ime talijanske spisateljice čiji identitet nije poznat javnosti jer ga taji još od objave svojeg prvog romana “Mučna ljubav”, 1992. O tome tko stoji iza pseudonima ne zna se mnogo, ali ono što je sigurno jest da je riječ o osobi koju vodeći svjetski kritičari i teoretičari smatraju jednim od najvažnijih imena suvremene svjetske književnosti.




Romani Elene Ferrante prodani su u milijunima primjeraka diljem svijeta, objavljuju se u više od 40 zemalja, a samo u Hrvatskoj prodani su u 45 tisuća primjeraka. Na hrvatskom su dosad objavljeni i prijevodi njezinih romana “Dani zaborava” i “Mučna ljubav” te tetralogije koju čine romani “Genijalna prijateljica”, “Priča o novom prezimenu”, “Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju” te “Priča o izgubljenoj djevojčici”, koja joj je donijela svjetsku slavu. Po serijalu “Genijalna prijateljica” snimljena je i serija u produkciji HBO-a.



Serijal, čiji je prvi nastavak objavljen u studenome 2016., od svojeg je izlaska među najprodavanijim knjigama u Hrvatskoj.


Njezin novi roman “Lažljivi život odraslih” zasad je objavljen u Italiji i Francuskoj, popraćen kritičarskim panegiricima. U objema zemljama odmah je po objavljivanju postao bestseler, a sam izlazak obilježile su slike redova ispred knjižara. Sjajne kritike romana ovih dana izlaze i u medijima na engleskom govornom području.


Radnja knjige smještena je u Napulj ranih 90-ih dvadesetog stoljeća. Giovanna je jedinica u obitelji situiranih srednjoškolskih profesora. Djevojčica koja ulazi u pubertet i koja se mijenja, a njezino lijepo lice, barem kako misli njezin otac, postaje ružno, nalik na ono njezine tete Vittorije. Mijenja li se Giovanna doista? Pretvara li se u svoju tetu, ženu koju jedva poznaje, ali koju njezini majka i otac očito preziru? Postoji li negdje zrcalo u kojem može vidjeti kakva je doista? Giovanna traga za odgovorima u bogatom i siromašnom Napulju prelazeći nevidljive, ali teško propusne granice…


Sudeći po golemom interesu hrvatskih čitatelja i rekordnom broju prednarudžbi – u iznimno kratkom roku pretprodaje naručeno je više od 300 primjeraka – “Lažljivi život odraslih” mogao bi ponoviti golemi uspjeh “Genijalne prijateljice”, jednog od najvećih književnih hitova zadnjeg desetljeća, poručuju iz Profila.