Mlada pjesnikinja

Mirna Prpić predstavila drugu zbirku poezije: Ukoričeni osjećaji i uspomene

Dorotea Prpić

Foto Dorotea Prpić

Foto Dorotea Prpić

Mlada senjska pjesnikinja Mirna Prpić ispred Gradske knjižnice Senj predstavila svoju drugu zbirku poezije



Na književnoj večeri organiziranoj na prostoru ispred Gradske knjižnice Senj javnosti je predstavljena nova, druga zbirka poezije mlade senjske pjesnikinje, 29-godišnje upravne pravnice Mirne Prpić.


Zbirka nosi naziv »Boje moga proljeća« i donosi osamdesetak pjesama nastalih pod Mirninim perom. Ujedno, to je njena druga knjiga poezije, nakon prvijenca znakovitog naslova »Vječni sanjar« koju je objavila 2016. godine.


– Autorica donosi mnoštvo predivnih stihova natopljenih emocijom i pisanih iz dubine mlade pjesničke duše kroz koje progovara o snazi ljubavi, životnim iskustvima, sjećanjima… Neki su puni nostalgije i sjete, a drugi pak puni životnog optimizma i nade u bolje sutra.




Mirna s velikom radošću ulazi u svoj svijet pjesnika sanjara koji sve proživljava srcem i emocijom. Osjeća neizmjernu ljubav prema pisanju, stvaranju. Kroz stihove ogoljava sebe i dušu, nudi nam cijelu sebe, istaknula je među ostalim predstavljajući knjigu ravnateljica Gradske knjižnice Senj i moderatorica programa Ana Prpić Rogić.


Foto Dorotea Prpić


Pjesme u novoj knjizi raspoređene su u nekoliko cjelina – Moj svijet; Ako me želiš voljeti; Kradem ti ljeto; Ružo, moga zaborava; Oblak ljubavi i Svijete, okrećem ti leđa, a prigodno je i tematski ilustrirana. Stihovi su to posvećeni ljubavi, moru – zalasku sunca, životu, nostalgiji, iskustvima…


– Rekla bih da je ova nova zbirka poezije malo zrelija. U nju sam pospremila sve svoje osjećaje, proživljena dobra i loša iskustva i uspomene. Željela bih da neke teme više ne budu tabu, da se otvorimo i pričamo o onome što nas muči, a pisanje je upravo prilika za to.


Uvijek se trudim pisati o ljepšoj strani života, međutim realnost je ipak drukčija. Ali kako govori i sam naslov knjige, i usprkos životnim nedaćama, bitno je sačuvati proljeće u sebi, rekla je autorica Mirna Prpić.


Uz autoricu pjesme je interpretirala recitatorica Laura Prpić, a program predstavljanja oplemenio je gitarist Natko Štiglić.