Kraj festivala

“Vrlo gladna gusjenica” najbolja predstava Revije lutkarskih kazališta u Rijeci

Hina

Foto: https://www.klz.hr/

Foto: https://www.klz.hr/

 Od 2. studenoga izvedeno je 10 predstava iz Hrvatske, Srbije i Bugarske.



Najbolja predstava 27. revije lutkarskih kazališta u Rijeci po ocjeni gledatelja je “Vrlo gladna gusjenica” u izvedbi Kazališta lutaka Zadar, objavljeno je na završetku festivala u subotu.


Ova predstava Ivane Đule i Milice Sinkauz prema slikovnici Erica Carlea, a u režiji Renate Carole Gatice, izvedena je kao posljednja predstava festivala. Nagrada publike, nazvana Domino, prema prvom imenu riječkoga kazališta lutaka, jedina je nagrada ovoga festivala.


Od 2. studenoga izvedeno je 10 predstava iz Hrvatske, Srbije i Bugarske.




Na programu su još bile “Slonić Dištonić” Gradskog kazališta lutaka Split u režiji Siniše Novkovića, nagrađivana predstava za stariju djecu i mlade “Na vukovom tragu” Pozorišta mladih Novi Sad redatelja Jakuba Maksymova i “Princ mora i princ zemlje” Državnog lutkarskog kazališta iz Plovdiva redateljice Elene Panayotove, na temelju japanske narodne priče. Tu su bili i klasici u novom ruhu, poput “Tri praščića” Zagrebačkog kazališta lutaka i “Pčelice Maje” Gradskog kazališta lutaka Rijeka.


Kazalište Mala scena iz Zagreba izvela je “Veliku tvornicu riječi”, Gradsko kazalište Žar ptica “Pustolovine baruna Műnchausena”, Tigar teatar gostovao je s “tehnološkim punk kabareom” “Brojimo ovce”, a Pozorište za decu i mlade iz Kragujevca s predstavom “Vjetar”.


U popratnom programu bila je lutkarska igraonica i radionica.