Tarik Filipović i Daria Lorenci

U HKD-u na Sušaku riječka premijera predstave “Da sam ptica”

Kim Cuculić

Scena iz predstave "Da sam ptica"

Scena iz predstave "Da sam ptica"

Predstava pod redateljskom palicom kazališne redateljice Arije Rizvić govori o mladom bračnom paru koji sa svojom kćeri krajem devedesetih godina bježi iz okupiranog Sarajeva



Nakon već dvije odgode zbog epidemioloških mjera, Hrvatski kulturni dom na Sušaku za srijedu 9. lipnja u 20 sati najavljuje hrvatsku premijeru predstave »Da sam ptica« s Tarikom Filipovićem i Dariom Lorenci Flatz u glavnim ulogama.


Predstava pod redateljskom palicom kazališne redateljice Arije Rizvić govori o mladom bračnom paru koji sa svojom kćeri krajem devedesetih godina bježi iz okupiranog Sarajeva. Sa samo dvije torbe u ruci stižu u Beč u kojem iz ratnih ruševina moraju osmisliti i iznova izgraditi život te pronaći sreću.


Ozbiljnoj temi ova predstava pristupa s prikladnom težinom, ali i tipično bosanskim humorom koji i u teškim životnim situacijama prepoznaje priliku za smijeh.




Tekstualni predložak predstave napisala je dramaturginja Nikolina Bogdanović, a temelji se na osobnim iskustvima bosanskih izbjeglica prikupljenih kroz intervjue te je proširen i obogaćen osobnim iskustvima autorskog tima čije su vlastite životne priče tijesno povezane s temom i motivima predstave