premijera

Satirična komedija s malo pucanja i pjevanja: Ri Teatar izvodi predstavu “Bad Wolf”

Kim Cuculić

Ansambl predstave »Bad Wolf«

Ansambl predstave »Bad Wolf«

Ova bajkovita komedija, čiji je autor SLM - Scenski Laboratorij Mladih, odvija se u Zemlji bajki



Nakon stanke zbog lockdowna, Ri Teatar u subotu 8. svibnja u 21 sat premijerno će izvesti predstavu »Bad Wolf« – »satiričnu komediju s malo pucanja i pjevanja«. Ova bajkovita komedija, čiji je autor SLM – Scenski Laboratorij Mladih, odvija se u Zemlji bajki.


– Toj zemlji ne ide baš najbolje jer se bajke ne čitaju i novci od autorskih prava ne pristižu. U prijateljski posjet stiže Miško Miš iz Tvornice snova koji želi »pomoći« toj osiromašenoj zemlji.


Miško Miš osim novaca i ulaganja u Zemlju bajki donosi nove napredne ideje o ljudskim i životinjskim pravima.




Nakon posjeta Miška, Zemlja bajki kreće u reformu sistema pod vodstvom Krojača careva ruha.


Prve žrtve tranzicije su Lovac Luka (iz bajke o Crvenkapici), koji ne ubija Vuka, i Maca Čitačica s Radiotelevizije Zemlje bajki.


Velike su žrtve tranzicije Ivica i Marica (čija bajka također slabo komercijalno prolazi), toj je djeci oduzeta kućica, a oni su poslani u ured za pomoć.


Bajkoviti svijet je u tranziciji, a kako će ona završiti, ostaje da se vidi, ukratko je sadržaj predstave.


Redatelj je Marko Dorčić, asistentica redatelja Luisa Mudrić, a uloge tumače Kristina Korman (Trnoružica i mama Crvenkapice), Marina Deželjin (Crvenkapica i Marica), Katarina Sabočan (Maca Čitačica i Alisa iz zemlje čuda), Josip Medaković (Vuk, Miško Miš, Šumski duh Vilibor, službenik ureda za pomoć i Sijamski blizanac), Lado Bartoniček (Krojač careva ruha i Gasmen) i Ivan Raffaelli (Princ iz bajke, Ivica i Sijamski blizanac).


Repriza predstave je u nedjelju 9. svibnja u 21 sat.