GKL Rijeka

Predstavi “Flekavac” još četiri nagrade i nominacija za Nagradu hrvatskog glumišta

Portal Novi list

Predstava Flekavac / Foto GKL Rijeka

Predstava Flekavac / Foto GKL Rijeka

Predstava je nominirana i za Nagradu hrvatskog glumišta 2020. u kategoriji za najbolju lutkarsku predstavu ili predstavu za djecu i mlade



Predstava „Flekavac“, autorice Nine Mitrović i redateljice Renate Carole Gatica, osvojila je čak četiri vrijedne nagrade na 23. susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej – Assitej online now, i to za najbolju predstavu u cjelini, za najbolje glumačko ostvarenje – muška uloga, za najbolju scenografiju te za najbolju scensku glazbu.


Uz to, predstava je i nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta 2020. u kategoriji za najbolju lutkarsku predstavu ili predstavu za djecu i mlade.


Stručni žiri 23. susreta profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej (Matija Antolić, Vedrana Klepica i Nenad Pavlović) „Flekavcu” je dodijelio nagradu za najbolju predstavu u cjelini uz komentar: „Predstava „Flekavac“ odličan je primjer kvalitetne isprepletenosti režije, scene, kostima, teksta, glazbe i glumačke igre, koja je u svakom trenutku funkcionalna i zaigrana, te kroz duhovitu dramaturgiju detalja uspijeva prikazati kompleksnost obiteljskih i prijateljskih odnosa, pritom tematizirajući nimalo banalnu problematiku kućnog rada, te granice između bezbrižnosti i neodgovornosti.“




Nadalje, glumac – lutkar David Petrović nagrađen je za najbolje glumačko ostvarenje – muška uloga uz objašnjenje: „David Petrović u ulozi Flekavca na prvi pogled spontanom i neposrednom, a zapravo vrlo preciznom i kompleksnom igrom vodi cijeli ansambl predstave te pokazuje visoko zavidne sposobnosti u glumačkim i lutkarskim zadacima.“


Također, Alena Pavlović osvojila je nagradu za najbolju scenografiju, a Luka Vrbanić i Ivana Đula za najbolju scensku glazbu.


Uz spomenute, autorsku ekipu ove zabavne i tople priče o odrastanju čine i koreograf Damian Cortes Alberti te oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić, a uigrani ansambl predstave David Petrović, Petra Šarac, Zlatko Vicić, Damir Orlić, Alex Đaković i Andrea Špindel.


Zbog epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom, 23. susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej ovaj se put iznimno održao u online obliku, a dodjela Nagrade hrvatskog glumišta ove će se godine održati 24. studenog.