Kazalište Ulysses

Monodrama “Moj obračun s njima” premijerno u subotu na Malom Brijunu

Hina

Foto Pixsell

Foto Pixsell

Riječ je o obnovljenoj i nadopunjenoj verziji predstave, nastale prema polemičkim zapisima Miroslava KrležeU sklopu 20. sezone kazališta Ulysses u subotu, 15. kolovoza, u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu bit će održana premijera predstave “Moj obračun s njima” Miroslava Krleže u izvedbi Rade Šerbedžije.


Kako se ističe u najavi, riječ je o obnovljenoj i nadopunjenoj verziji predstave, nastale prema polemičkim zapisima Miroslava Krleže, koja je prvi put u izvedbi Rade Šerbedžije i režiji Dine Radojevića postavljena davne 1974. godine.


Nakon višegodišnje stanke, ponovno je izvedena 2007. godine na otvorenju 7. sezone kazališta Ulyssses, u Prosperovom vrtu na Velikom Brijunu.
Izmijenjeni i osuvremenjeni tekst predstave govori o mnogim društvenim pojavama, političkim pitanjima i problemima o kojima je Krleža pisao od 1914. pa do kraja šezdesetih godina prošlog stoljeća, ali i općenitim pitanjima egzistencije, politike, morala i umjetnosti.


Brod iz Fažane polazi u 20,30 sati. Predstava “Moj obračun s njima” na rasporedu je još i 16. kolovoza u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu.